Emekli maaş farkında formül arayışı! Yüzde 35 daha az maaş alabilirler

Ergün, şunları kaydetti:

“Emekli aylıkların karma sisteme göre hesaplanması, emeklileri koruyan bir sistem olarak görülemez. Son iki yılda enflasyon farklı olduğundan, bu sistemin sonucu, enflasyonun yüksek olduğu yıl, emekliler için cazip oluyor.

Aylık hesaplama sisteminin parametreleri, borsa gibi emekli aylıklarını yükseltiyor veya düşürüyor. Emekli aylıklarının hesaplanmasında önemli bir parametre olan güncellenme katsayısı, TÜFE ve gayri safi yurtiçi hasıla gelişme hızı (GH) oranlarına göre her yıl belirleniyor ve aylıkların hesaplanmasında temel kriter olan ortalama kazançları çok yönlü etkiliyor. 2023 ve 2024 yılları enflasyon oranlarının farklılaşması, emekli aylıklarına da aynı paralelde yansıyor.

Semih ve Ayşenur cinayetten dakikalar önce bakın ne yapmışlar! Meteoroloji 12 kente yağış uyarısı yaptı! İşte il il sıcaklıklar... Vatandaşlar kredi kart limitlerini nasıl düşüreceğini sorguluyor 1 milyon dolar değerindeki villasına Cevdet Türkyolu çöktü... Akaryakıt fiyatlarına 3. zam! İşte 12 Eylül 2024 güncel fiyatlar İstanbul dahil çok sayıda ilde sağanak!