Emekliye oransal zam! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam

TUİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamıyla birlikte emeklilerin zam oranı 37,57 oldu. Bu rakam beklentilerin altında kaldı. Bunun üzerine gözler ek zamma çevrildi. Emekliler seyyanen zam beklerken oransal zam formülünün masada olduğu konuşuluyor. Peki 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte en düşük maaş için konuşulan rakamlar...

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Emekliler seyyanen zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın masasında oransal zam formülünün olduğu konuşuluyor. Kök maaşları 7 bin 500 TL'ye tamamlananlar için de ayrı çalışma yapıldı.

Türkiye'yi yasa boğan o kara günde neler yaşandı? En değerli Türk futbolcu belli oldu: Listede beklemeyen sürpriz! Müşterilere kebap yerine kalp, pekmez yerine zehir yedirmişler! 'İntikam alacağım' dedi ve sonra ölüm saçtı: İşte İncellerin alfası... Meteoroloji o il ve bölgeler için uyardı! Sürücüler tedbirinizi alın Kerem Aktürkoğlu'nun bedelinde rekor artış: Tam 90 katı oldu!