Emmanuel Macron'dan tüm dünyaya ambargo çağrısı: İsrail'i durdurmanın tek yolu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrısını yineleyerek, 'Gazze ve Lübnan'da kullanılan silahların ihracatının durdurulması buralardaki çatışmaları sonlandırmanın tek yolu' ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir kez daha İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrısı yaptı.

"TEK YOL BUDUR"

Macron Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) düzenlenen Avrupa ve Akdeniz liderleri zirvesinde yaptığı açıklamada, "Gazze ve Lübnan'da kullanılan silahların ihracatının durdurulması buralardaki çatışmaları sonlandırmanın tek yolu. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunu sona erdirecek tek yol budur" dedi.

İsrail'i Lübnan'ın güneyindeki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) askerlerini kasıtlı olarak hedef almakla suçlayan Macron, "Bu kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devleletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ise İsrail'in UNIFIL askerlerine yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'den Lübnan'daki BM barış gücü askerlerine ateş açmayı durdurmasını istediğini söyledi.

Kamala Harris'ten 'İran'ı vururuz' tehdidi: Tüm seçenekler masada! ''AB, sığınmacılar için değil geri dönmeleri için para veriyor!'' İstanbul'da büyük operasyon: Araçlar tek tek tarandı
Sonraki Haber