Emperyalistler TUSAŞ’a işte bunun için saldırdı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’ne (TUSAŞ) yapılan hain saldırıların ardında siyasi mesaj kadar düşmanların can korkusu da var. Sivillerin üzerine yaylım ateşi açacak kadar aşağılık ülkeler grubunun yaptırdığı bu saldırı bariz can korkusu belirtisi. Çünkü dünyanın en zor teknolojisi uçak motoru yapmak. İşte detaylar...

TUSAŞ/TEI’nin son yıllarda yaptığı ataklar, tek seferde 10 bin genç mühendisi geleceğin uzmanları olarak yetiştirmek için istihdam programı başlatması, başta ABD ve İsrail olmak üzere herkesi korkuttu. F35 projesinden çıkarılan ve parası ödendiği halde uçakları vermeyen emperyalistlere karşı en sert yanıtı, ülke liderliği ve TUSAŞ projeleriyle verdi.

PSİKOLOJİK SAVAŞI ÇÖKERTEN ÇALIŞAN

Saldırı sonrası TUSAŞ çalışanları “Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” diye haykırarak, yapılmak istenen psikolojik savaşı elinin tersiyle darmadağın ederken, bu yiğit işçi ve mühendislerin ter döktüğü TUSAŞ da, Her türlü zorluğa karşın milli muharip uçak KAAN’ı uçurdu. Yakında envantere girecek. Ama düşmanları asıl korkutan gelişme, bu projelerin hızı. Çünkü, Çin J-20’lerin WS-15 Turbofan 35.000 lbf motorunu, Rusya'nın teknoloji ve malzeme transferine rağmen 18 yılda bitirebildi.

TUSAŞ/TEI ise 3 yılda düz beyaz kağıttan TF-6000 motorunu her türlü ambargoya rağmen ateşledi. İlk ses hızını geçen uçağı denedi.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk insanlı jet uçağı Hürjet, ses hızı üzerindeki ilk uçuşunu yaptı.

Hürjet’in varyantları arasında Jet Eğitim Uçağı versiyonu, Akrotim Gösteri Uçağı versiyonu, Harbe Hazırlık Uçağı Versiyonu, Red Aircraft Versiyonu ve TCG Anadolu’da görev yapacak Uçak Gemisi Versiyonu bulunuyor. Üst irtifa limiti 45 bin ft. olan Hürjet, ses hızının 1.4 katı hızda uçuş yapabilme kabiliyetine sahip. Hürjet; ABD ve Güney Kore’deki benzerleri ile birlikte alanında dünyada ilk üçün içinde yer alıyor. Buna rağmen hala "niye bu kadar uzadı bu motor işi" diye cahillik yapanlar var.

TEI'nin 7 yılda bitirdiği motor projeleri:

TS1400 Turboşaft
TF6000 Turbofan
TP400-D6
TJ90 Turbojet
TP38 Turboprop
TJ35 Turbojet
PG50
PD170 Turbodizel
PD222ST Turbodizel
PG50S
PD180ST Turbodizel

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler... Gelin Görümce bugün kim birinci oldu? Gelin Görümce yarışmacısı Cemlie Karaca kimdir? Nereli ve kaç yaşında?
Sonraki Haber