En ucuz sigara fiyatları 2019! İşte markası ve fiyatı...
En ucuz sigara fiyatları 2019! Sigara da yaşanan zamların ardından internette daha ucuz ve zamlanmayan sigaraların hangileri olduğu araştırılmaya başlandı. En ucuz sigara hangi marka, kaç para, en ucuz sigara hangisi gibi sorulara yanıt aranıyor. konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde yer almaktadır. İşte en ucuz sigara fiyatları 2019...
En ucuz sigara fiyatları 2019! Sigaraların fiyatların artmasıyla birlikte vatandaşlar internette daha ucuz sigaraları araştırmaya başladı. En ucuz sigara hangisi, zamlanmayan sigaralar hangileri gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de konuyu inceledik ve detayları haberimize ekledik. Peki en ucuz sigara hangi marka? Kaç para? İşte 2019 en ucuz sigara fiyatları...
EN UCUZ SİGARA FİYATLARI 2019!
Medley (Sarı, Mavi, Kırmızı, Beyaz): 7,00 TL
President Uzun Sigara Fiyatı: 7,50 TL
President Kısa Sigara Fiyatı: 7,50 TL
Kısa HD Sigara Fiyatı: 7,50 TL
Uzun HD Sigara Fiyatı: 7,50 TL
Vigor Sigara Fiyatı: 8,00 TL
Vigor Ultimate Sigara Fiyatı: 8,00 TL
Vigor Ocean Sigara Fiyatı: 8,00 TL
HD Slim (Altınyaprak, Blue) Sigara Fiyatı: 8,00 TL
Anadolu Sigara Fiyatı: 8,50 TL
ZAMLI SİGARALARIN ÜCRETLERİ NE KADAR?
Marlboro - 15 TL
Marlboro Touch Blue/Gray/Aqua/One - 14 TL
Parliament - 15,50 TL
Muratti - 13 TL
Muratti Blu - 12 TL
Lark - 12 TL
Lark Reserve - 11.5 TL
L&M - 11.5 TL
LM Mode Red - 11 TL
NİKOTİN BAĞIMLILIĞI NEDİR?
Bağımlılık kişinin madde alımı üzerindeki kontrolünü kaybetmesini ifade eder. Dünya sağlık Örgütü (DSÖ) madde bağımlılığını “kullanılan bir psikoaktif maddeye kişinin daha önceden değer verdiği diğer uğraşlardan ve nesnelerden belirgin olarak daha yüksek bir öncelik tanıma davranışı” olarak tanımlar. Diğer bir deyişle madde kullanımı bireye ve topluma zarar verici düzeyde bir davranış haline gelir. Sigara içme veya dumanının solunması zamanla kişide psişik ve fiziksel bağımlılık oluşturur. Tütünde esas bağımlılık yapan madde nikotindir. Sigara, daha çok alışkanlık yapıcı daha az zevk verici bir bağımlılık türü olarak kabul edilmektedir.
Sigara bırakılabilir mi?
Sigara vazgeçilebilir bir alışkanlıktır. Sigaraya karşı alınan önlemler ve eğitim programları sonucu, Amerika'da 36 milyon, Fransa'da 8 milyon ve İsviçre'de 1 milyon kişinin sigarayı bıraktığı bilinmektedir. Sigara içenlerin %20’sinin nikotin bağımlısı haline geldiği, çoğunun sigarayı bırakmayı denediği, ancak %15’ten az bir kısmının başarılı olduğu bildirilmiştir. Sigarayı bırakmak için herhangi bir yardım almayanlarda bırakma oranı %10’un altında kalırken, sigarayı bırakmayla ilgili yardım alanlarda hem sigarayı bırakma süreci daha sağlıklı yaşanmakta, hem de sigarayı bırakma oranı artmaktadır.
Sadece hekimin sigara içme davranışını sorgulayıp önerilerde bulunması sonucu sigarayı bırakma oranı üç ayda %3’e çıkmakta, hemşirenin de bilgi ve öneriyi pekiştirmesiyle bu oran %7.2 olmaktadır.
Her yıl sigara içenlerin %70’i bırakmayı düşünmekte, 1/3’ü de bırakmayı denemektedir. Fakat kendi başına deneyenlerin %98’i sonraki bir yıl içinde yeniden sigaraya başlamaktadır. Sigara içimi/bağımlılığı Dünya Sağlık Örgütü tanımıyla bir hastalık olan sigara bağımlılığının tedavisi hekimin görevleri arasındadır. Sağlık kuruluşlarına başvuran olguların hangi nedenle gelmiş olursa olsunlar sigara içme durumları kesinlikle sorgulanmalıdır.
Sigara içme davranışında sosyal öğrenmenin önemli bir yeri olduğu, sigaraya başlamanın önlenmesinde ve bırakmanın teşvik edilmesinde gençlerin örnek aldıklar kişilerin özendirici tarzda sigara kullanmamaları ve sigarayı bırakmalarının etkisi gösterilmiştir.
Sigara bırakma pek çok madde bağımlılıklarında olduğu gibi birinci derecede kişinin kendi isteği, kararı ve iradesiyle ilişkilidir. Hekimlerin bu konudaki rolü sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri konusunda bilgilendirici, özendirici ve destekleyici olmak, ortaya çıkan fiziksel ve ruhsal yoksunluk belirtilerini ortadan kaldırmaya yönelik gerekli tıbbi yardımlarda bulunmak ve bırakma eyleminin devamını sağlamak için bireyi desteklemektir
Sigara içiminde; davranış alışkanlığı, fizik ve psikolojik bağımlılık rol oynamaktadır. Sigaranın bırakılmasına yardımcı olmak için bir çok yöntem geliştirilmiştir. Bütün sigara bırakma yöntemlerinin sigaranın bırakılmasındaki başarıları farklı olmakla birlikte amaçları kişide sigara içimine bağlı gelişen psikolojik bağımlılığın ve fiziksel bağımlılığının üstesinden gelmektir.Sigara bıraktırma yöntemlerinin hiç biri tek başına %100 etkili değildir. En başarılı sonuçlar ruhsal tedavilerin ilaç tedavileriyle birlikte kullanımı ile elde edilmektedir. Bunların başlıcaları bilişsel davranışçı terapi, bireysel ya da grup terapileri, hipnoz, ruhsal eğitim ve bilgilendirme yaklaşımlarını içerir.
Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM’de uygulanan ve 4 eğitim seansından oluşan bir Sigara Bırakma Programı’na başvuran hastaların % 20’sinin sigarayı bıraktığı, % 36,7’sinin azalttığı, % 43’ünün ise sigaraya aynı miktarlarda devam ettiği saptanmıştır. “Sigarayı azaltma ve bırakma oranları” birlikte ele alındığında ise bu oran bir seans katılanlar için % 50, iki seans katılanlar için % 57, üç seans katılanlar için % 60, dört seans katılanlar için % 67’dir. Eğitim seanslarına devam edildiğinde sigara içme davranışında değişin sürdüğü vurgulanmaktadır.