'Endişeleniyorum' çıkışı tepki çekti... NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe özür diledi!

İran'ın İsrail'i vurduğu füze saldırısını değerlendiren NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'nin "İsrail bu saldırıyı haketti demek doğru değil. Sivillerin zarar görebileceği endişesindeyim" çıkışı büyük tepki çekmişti. Sözlerinin bağlamından koparıldığını belirten Yeşiltepe herkesten özür diledi.

This browser does not support the video element.

İsrail'in gerilimi tırmandırdığı süreçte İran, gece saatlerinde 500'e yakın balistik füze ile harekete geçti.

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği bölgede İran füzeleri, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurdu. 

O saatlerde NTV ekranlarında canlı yayında konu masaya yatırılırken NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'nin açıklamaları büyük tepki çekti.

"SİVİLLERİN ZARAR GÖREBİLECEĞİ ENDİŞESİNDEYİM"

Yeşiltepe'nin "Bu görüntüler karşılığında işte İsrail bunu yaptı, bunu da hak etti demek doğru değil. Sonuçta zarar gören siviller ama askeri hedefleri hedef almış olsa bile, burada arada kaçan yani sapma yaşamış olan füzeler olacaktır.

Tel Aviv'in üzerinde patlayan ya da yere meskun mahalde patlayan füzelerin yaratacağı etkiden çok sayıda sivilin zarar görebileceği endişesindeyim ben." sözlerine sosyal medyada, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar hatırlatılarak tepki gösterildi.

"SÖZLERİM BAĞLAMINDAN KOPTU"

Yeşiltepe, tepkiler üzerine bir özür açıklaması yayınladı. Kendisini takip eden herkesin hakkaniyetli davrandığını bildiğini söyleyen Yeşiltepe, sözlerinin bağlamdan koptuğunu belirtti.

Özür dileyen Yeşiltepe, şu ifadeleri kullandı:

"Bir açıklamaya ihtiyaç var; Türk basınında en başından beri Gazze’de insanlığa karşı suç işlendiğini ve bu suçun 'soykırım' olduğunu söyleyen bir yayıncıyım.

Her gün Filistin ve mağdur Gazze halkının sesi olmaya gayret ediyorum, bunu beni izleyen herkes bilir. İzlemeyen elbette bilmez!

"HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM"

İran füzeleri düşerken yayının başında ve sonunda 'masum sivillerin' ölmesine sebep olanın; Siyonist rejim ve eli kanlı Netanyahu olduğunu da belirtiyorum. Tüm yaşanan acılara İsrail’in sebep olduğunu tarihsel süreci anlatarak izah ediyorum.

Bağlamından kopmuş olsa da bu ifadeyle üzdüğüm, kırdığım herkesten özür dilerim.

Geçmişimi, kişiliğimi, yayıncılığımı bilenler, beni tanıyanlar 'hakkaniyet'e sığmayan eleştirilerden büyük üzüntü duyduğumu anlayacaktır."

Boş arazideki binlerce şişe temizlik malzemesi kapışıldı THY uçağında olay çıkardı! İstenen ceza belli oldu... "Tel Aviv maalesef füze saldırısı altında!" Civaoğlu’dan 28 Şubat sözleri: Refah Partisi'ne 'bitli yorgan' demişti Pitbull sitede kediyi parçaladı, sahibinin umrunda olmadı Devlet Bahçeli, DEM Partililerle tokalaştı