Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yeni logosu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yenilenen logosu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye'deki bakanlıkların yeni logoları belli oldu. 16 bakanlığa ait yeni amblemleri ilk kez SuperHaber yayınladı. 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. İşte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yeni logosu! Detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yeni logosu! 24 Haziran genel milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra değişen sistem ile birlikte çeşitli yenilikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. Vatandaşlar da yeni logoları merak etti. İşte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yeni logosu! Ayrıntılarıyla bu haber de bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ile birlikte başlayan değişim, dönüşüm sürecinde önemli bir adım daha atıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. Yeni amblemleri ilk kez SuperHaber yayınladı.

Türkiye, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile tanıştı. Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler de yaşandı. Yeni modele göre, bakanlıklar arasında etkin bir koordinasyon için önemli adımlar atıldı. Bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürüldü. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişti. Böylece kademeler azaltılarak, karar alım süreçlerine hız kazandırılması hedeflendi.

BAKANLIK AMBLEMLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni sisteme geçilmesi ile birlikte "başkanlık sistemi teşkilat şeması" da oluşturularak, güçlü koordinasyon ve verimli yönetim hedeflendi. Bu kapsamda atılan son adımın detaylarına ise SuperHaber ulaştı.

Buna göre; Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Hazine ve Maliye, Ticaret ile Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı'nın aralarında bulunduğu 16 bakanlığın amblemleri yeniden tasarlandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve bakanlıklara iletilen amblemler tek örnek olarak tasarlandı.

"T.C. Cumhurbaşkanlığı Bakanlık amblemleri" ismiyle bakanlıklara dağıtılan logoların, kırmızı renkte hazırlanması ve çift çember içinde, 16 Türk devletini temsilen yer alan yıldızlarla donatılması dikkat çekti.

Ambemlerin ortasında ise ilgili bakanlıkların logolarının yer alacağı öğrenildi. / SuperHaber Özel


T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ
Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İş hayatı boyunca enerji ve Telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

4 Ocak 2008’de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü.

24.12.2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atanan ve 24 Haziran seçimlerinden sonra Bakan olan Fatih Dönmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI
1963
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), 4951 Sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak 25.12.1963 tarih ve 4-400 Sayılı Cumhurbaşkanlığı onayı ile kurulmuştur.

1983
Bakanlık Teşkilat Kanunu 13.02.1983 tarihinde 186 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmiştir.

1985
01.03.1985 tarihinde çıkarılan 3154 Sayılı Kanunla son şeklini almıştır. Ancak, görevlerin daha etkin yürütülebilmesi için, 3154 Sayılı Kanunun bazı maddeleri ilk kez 14.04.1989 tarihinde yürürlüğe giren “Bakanlıklarda ve Bağlı Kuruluşlarda Avrupa Topluluğu İle İlgili Birimler Kurulması”na dair 367 Sayılı KHK çerçevesinde değiştirilmiş olup, yapılan değişiklikler kapsamında 28 Aralık 1989 tarihinde Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ana hizmet birimi olarak kurulmuştur.

1993
12.08.1993 tarihinde ise 3154 Sayılı Kanun 505 Sayılı KHK ile yeniden değiştirilerek ana hizmet birimlerindeki iki Daire Başkanlığı Genel Müdürlük haline dönüştürülmüş ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı kurulmuştur.

2001
3154 Sayılı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapan 27.06.2001 tarih ve 4693 Sayılı Kanun ile Ana Hizmet Birimi olarak Transit Petrol Boru Hatları Dairesi Başkanlığı kurulmuştur.

2005
2005 yılında yürürlüğe giren 5436 Sayılı “Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile de tüm kamu idarelerinde Strateji Geliştirme Birimleri (SGB) oluşturulmuş ve bu çerçevede Bakanlığımızda 2006 yılında APK Kurulu Başkanlığı yerine Strateji Geliştirme Başkanlığı kurulmuştur. 3154 Sayılı Kanun'a göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kuruluş amacı; enerji ve tabii kaynaklarla ilgili hedef ve politikaların, ülkenin savunması, güvenliği ve refahı, milli ekonominin gelişmesi ve güçlenmesi doğrultusunda tespitine yardımcı olmak; enerji ve tabii kaynakların bu hedef ve politikalara uygun olarak araştırılmasını, geliştirilmesini, üretilmesini ve tüketilmesini sağlamaktır.

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber