Enflasyonla mücadele döneminde petrolden iyi haber geldi

Petrol fiyatları dün dünyada sert bir satış baskısına maruz kaldı. Brent cinsi ham petrolün varil fiyatı %5'ten fazla düşüşle 73 dolar seviyesine gerileyerek yılın en düşük seviyesini test etti. Libya’daki üretim ve ihracatın da yeniden başlamasına dair işaretler, petrol fiyatlarında sert düşüşlerin diğer bir nedeni oldu. Petrolün gerilemesi enflasyonla savaşan ve Türkiye gibi net enerji ithalatçısı konumundaki ülkelere büyük fayda sağlayacak. İşte detaylar...

Tüm ürünlerin fiyatını etkileyen akaryakıt fiyatının petrolde yaşanan sert düşüş nedeniyle gerilemesi bekleniyor. Petrol fiyatının düşmesi reel ekonomiye destek verse de, hisse senetleri cephesinde finansal kayıplara neden olarak genele yayılan sert satışları da beraberinde getirdi.

Nvidia 279 milyar dolar eridi

ABD borsaları dün geceyi petrol fiyatlarında yaşanan sert satışların gölgesinde sert bir düşüşle tamamladı. Teknoloji hisselerinde yaşanan düşüş %3'ü aşarken, en büyük 500 şirketin işlem gördüğü S&P500 endeksi %2 geriledi. Eylül ayı tarihsel olarak hisseler için kötü bir dönem olarak bilinirken, zayıf ABD üretim verileri ve Çin'deki ekonomik durgunluk endişeleri de bu düşüşte etkili oldu. Yapay zekânın ağır siklet şirketi Nvidia, geniş çaplı bir piyasa satışından nasibini alarak %10 düştü. Nvidia piyasa değerinden 279 milyar dolar silerken (piyasa değerinde şimdiye kadarki en derin tek günlük düşüş), yatırımcıların bu yılki borsa kazançlarının çoğunu besleyen yapay zekâ teknolojisine karşı daha temkinli olmaya başladıklarının önemli bir göstergesi oldu.

Devlet kurumlarına işte böyle sızıyorlar! 23 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar!
Sonraki Haber