Erdemir Ereğli Demir Çelik (EREGL) hisselerinde 10 lot 20 lot olacak

Geçtiğimiz aylarda hisse fiyatında hatalı raporlama yapılarak operasyon çekilmek istenen Ereğli Demir Çelik, bu sıkıntıyı atlattıktan sonra yoluna hızla devam etmeye başladı. İşte detaylar...

Bank of America, Mart ayında Erdemir'in tepkisini çeken hisse raporu yayınlamıştı. Raporda, o tarihte 45 TL üzerinde işlem gören Erdemir hissesi için hedef fiyatı 17 TL olarak belirlenmişti. Bu rapor tepki üzerine geri çekilmiş ve 17 TL olarak verilen hedef fiyat, 47 TL'ye yükseltilmişti.

Borsa geçmişinde toplam 8 kez bedelsiz sermaye artırımı yapan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’de (EREGL) yatırımcıları, dokuzuncu bedelsiz için gün saymaya başladı. Son olarak 2013 yılında sermayesini bedelsiz olarak artıran Erdemir, Şubat ayı sonunda %100 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı almış, 8 Mayıs 2024 tarihinde ise Sermaye Piyasası Kurulu’na resmi başvurusunu yapmıştı. Haftalık olarak yayımlanan SPK bültenlerini takip eden yatırımcıların gözü kulağı, Erdemir için çıkması beklenen sermaye artırımına çevrildi. Bu haberimizde, Ereğli Demir Çelik bedelsiz sermaye artırımı başvurusunun uygun görülmesi halinde neler olacağını örnekleri ile birlikte hazırladık.

Ereğli bedelsiz hesaplama

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) bedelsiz sermaye artırımının SPK tarafından onaylanması halinde hisse sahipleri %100 oranında bedelsiz pay alacak. Hisse sahiplerine her 1 lot hisse için 1 lot daha bedelsiz hisse verilecek ve 1 lot hisseye karşılık toplam 2 lot EREGL hissesi olmuş olacak. Burada kaçırılmaması gereken en önemli nokta, hisse senedi fiyatında verilecek bedelsiz pay oranında bölünme yapılacağı kısmıdır. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; Erdemir’in %100 oranında bedelsizi için hak kullanım tarihinde hisse senedi fiyatının 50 TL olduğu varsayılırsa; Elinde 10 lot EREGL hissesi olan bir yatırımcı bedelsiz öncesi 10 lot ve toplamda 500 TL’lik hisse senedi sahibidir. Bedelsiz sonrası aynı yatırımcı 20 lot hisse sahibi olacak ancak hisse fiyatı %100 bedelsiz oranında bölünerek 25 TL’ye düşeceği için elinde yine toplam 500 TL’lik hisse senedi olacaktır. Erdemir, halihazırda 3.500.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin sermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılanmak suretiyle, mevcut çıkarılmış sermayenin %100’ü oranında, 3.500.000.000 TL artırılarak 7.000.000.000 TL’ye çıkarılması kapsamında SPK’dan onay bekliyor.

Kayısıyla 10 yıl gençleşin! Mucize kür ile muhteşem görünüm... GRİ kategorideki terörist etkisiz hale getirildi Erdoğan'daki 'tarak' kimlere dert oldu?
Sonraki Haber