Eski emniyet müdürlerinin eşlerine FETÖ davası!

FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı belirlenen ve FETÖ sanığı eski emniyet müdürlerinin eşleri ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 12 tutuklu şüpheli hakkında, 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, haklarında daha önce Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) dava açılan ve 17-25 Aralık gibi kumpas soruşturmalarında görev alan aralarında Yakup Saygılı, Ömer Köse, Kazım Aksoy, Gaffur Ataç gibi eski emniyet müdürleri ve polislerin, eşleri ve kardeşlerinin de ByLock programını kullanması üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

KUMPASÇI MÜDÜRLERİN EŞLERİNE DAVA

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, dönemin İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın eşi Esra Filiz Saygılı, dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amiri Ayhan Arıkanoğlu'nun eşi Hatice Arıkanoğlu, eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy'un eşi Sümeyye Aksoy, Selam Tevhid davasının sanığı eski emniyet amiri Kürşat Durmuş'un eşi Fatmagül Durmuş, eski emniyet amiri ve FETÖ'den tutuklu Said Gök'ün eşi Hatice Gök, yine FETÖ'nün yasa dışı dinleme davasında firari olarak aranan eski istihbaratçı polis müdürü Mesut Yılmaz'ın eşi Huri Yılmaz, eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gaffur Ataç'ın eşi Rabia Ataç, eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz, 25 Aralık darbeye teşebbüs davasının sanığı Mehmet Habib Kunt'un eşi Nurcan Kunt, İstihbarat Şube'de kısım amirliği yapan eski Başkomiser Abdülhalim Sönmez'in eşi Neslihan Sönmez ile eski Terörle Mücadele Şube Müdürü, birçok FETÖ davasının sanığı Ömer Köse'nin kardeşi Selda Özdemir ve oğlu Faruk Serdar Köse, şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen tüm şüphelilerin, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.

Şüphelilerin kullandığı belirlenen ByLock programına giriş şifreleri, kullanıcı adları ve bulundukları gruplara yer verilen iddianamede, HTS kayıtları da yer aldı.

BYLOCK YAZIŞMALARI İDDİANAMEDE

İddianamede, şüphelilerin bazılarının söz konusu programdaki yazışmalarına da yer verildi. Şüphelilerin yazışmalarında, ''mahrem imamlar''ın aldıkları talimatları birbirlerine aktardıkları, örgüte bağışta bulunma, Bank Asya'ya para yatırma konusunda telkinde bulundukları belirtildi.

Şüphelilerin örgütten haklarında dava açılmış şahıslarla yoğun irtibatının bulunduğu, bazı şüphelilerin ''mahrem imam'' denilen şahıslarla da irtibatının tespit edildiği vurgulandı.

Şüphelilerin, hem kendi aralarında hem de FETÖ'den haklarında adli ve idari soruşturma yürütülen diğer polis şeflerinin eşleri ile ByLock üzerinden irtibat kurdukları belirtilen iddianamede, ele geçirilen dijital delillerin üzerindeki inceleme işlemlerinin ise sürdüğü ifade edildi.

İddianame, gönderildiği İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme heyeti, hazırladığı tensip zabtında, tutuklu 12 sanığın bu hallerinin devamına ve ilk duruşmanın 29 Mart'ta yapılmasına karar verdi.

Turgay Ciner Habertürk ve Show TV'yi neden sattı? Habertürk, Show TV ve Bloomberg için dudak uçuklatan fiyat Can grubu kimdir, sahibi kim? Habertürk ve Show TV'yi satın alan
Sonraki Haber