Et yiyen bakteri hızla yayılıyor! 65 vaka var

ABD’de Ian Kasırgası'nın ardından et yiyen bakteri korku yarattı. Bakteriden kaynaklı vakalar ve ölümler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre et yiyen şimdiden 65 vaka ve 11 ölüme sebep oldu.

BBC'nin haberine göre, yetkililer, eyaletin Lee County bölgesinde et yiyen bakteri nedeniyle 29 vaka kaydedildiğini ve dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamada, Ian kasırgasının sebebiyle şiddetli yağışın neden olduğu sellerin bu bakterinin yayılmasına neden olduğu belirtildi.

CİLTTEKİ AÇIK YARALARDAN BULAŞIYOR

Yapılan açıklamalarda, ciltte açık yarası ve kesikleri olan kişilerin deniz suyuna doğrudan temas yoluyla bu bakteriye maruz kalabileceği uyarısı yapıldı.

Kıyı sularındaki kanalizasyon sızıntılarının da Ian Kasırgası'nın neden olduğu gibi bakteri seviyelerini artırabileceği açıklandı.

11 ÖLÜ 65 VAKA VAR

Eyalet verilerine göre, bu yıl, bakteri kaynaklı toplam 11 ölüm ve 65 vaka kaydedildi.

Yetkililer, bu vakaların yarısının Ian Kasırgası sonrasında görüldüğünü tahmin ediyor.

Bilimsel adı "Nekrotizan Fasiit​​​​​​​" olan et yiyen bakteri, kesik ve çatlaklardan vücuda girerek kasların erimesine yol açıyor. Bakterinin kemiğe ulaşması halindeyse ölüm riski bulunuyor.

CIA ve MOSSAD Katar'da: Gazze'de sürpriz ateşkes gelişmesi! Tehlike: Ne yiyeceğimize biz değil sosyal medya karar veriyor! Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum!
Sonraki Haber