Evde Kolay Kalıcı Oje Çıkarma

Evde Kalıcı Oje Çıkarma Yolları ⭐ hem pratik hem de kullanışlı olması açısından çoğu kadın tarafından tercih edilmektedir ✅ Sizde bu yolla sadece 15 dakika içerisinde pratik bir şekilde ojenizi çıkarabilirsiniz.

Kadınlar için kişisel bakımda ojenin yeri her zaman bambaşkadır. Ellerin güzel görünmesini isteyen kadınlar, renk renk ojeleri tercih ederler. Belirli bir süre tırnakta ilk sürülen görünümünü koruyan ojeler; akabinde çatlama, çıkma ve çıkarıldığı zamanda tırnakta sararma etkisi yapabilirler. Hem iş hayatı hem de evde hayatında pek çok zamanda oje sürerek onları silmek zahmetli bir iş haline gelebilmektedir.

Kalıcı oje, bu gibi durumlarda sürekli olarak oje sürme alışkanlılığını zorunluluk olmaktan kurtarır. Tırnak üzerinde uzunca bir süre kalabilmekle beraber uzunca bir süreli parlak ve bakımlı tırnak görünümünü oluşturduğundan son yıllarda yeniden popüler bir hale gelmiştir.

Kalıcı ojeler, hemen hemen her kadın için olmazsa olmazlardandır. Uygulama aşamasında ve sonrasında rahatlığı kadar kullanışlığı ile de memnuniyet sağladığından sıklıkla tercih edilmektedir.

Kalıcı Oje Nedir?

Özel jel malzemeleri ile üretilen kalıcı, akrilik ya da jel ojeler; tırnakta 2-3 hafta kadar kalabilmektedir. UV teknolojisi kullanılan ojeler, daha kalıcı bir hale geldiğinden tırnaktan daha zor çıkarlar.

Bazı kalıcı ojelerde suyla temas ettiğinde bozulmalara uğrayabilir. Ojeler, tırnakların kenarından kalkabildiği gibi hemen ardından da soyulur. Eğer ki kalıcı oje makinesi bulunmuyorsa evde kalıcı manikür yapmakta imkansızdır. Kalıcı oje sonrasında tırnaklar daha bakımsız ve cansız görünebilirler.

Kalıcı Oje Evde Nasıl Çıkarılır?

Kalıcı ojeleri çıkarmak için öncelikle; Pamuk, Alüminyum folyo, Aseton ve Törpüye ihtiyaç vardır.

Jel, akrilik ve kalıcı ojeler her ne kadar kusursuz gibi görünseler de çıkarmaları biraz sorunludur. Jel ojeler, normal ojeler nazaran tırnaktan daha bir zor çıkarlar. Sadece aseton ve pamuk, kalıcı ojeleri çıkarmaya yeterli olmaz.

1. Adım: Tırnakların Üzerini Törpüleyin

Jel ya da kalıcı ojenin formülü, normal ojelerden daha farklı uygulandığından direkt olarak asetonla başlamak asla işe yaramayacaktır. Elinizde bulunan törpüyle tırnaklarınızın üzerini hafifçe törpülemeniz gerekmektedir. Bunu yaparken de dikkatli bir şekilde nazikçe törpülemeliyiz. Aksi halde tırnaklar zarar görebilir.

2. Adım: Aseton ile Bekletin

Bu aşamada ise 10 parmak içinde ayrı ayrı pamukla ihtiyaç duyulmaktadır. Pamukları tırnaklara sığacak bir biçimde koparabilir ya da kesebilirsiniz. Daha sonrasında pamuklara aseton dökerek tırnakların üzerine yerleştirme işlemi yapılır ve önceden her bir parmak için hazırlanan alüminyum folyolar üzerine sarılır. Bu şekilde asetonlu pamukları tırnaklarda 25-30 dakika kadar bekletebilirsiniz.

3. Adım: Tekrar Törpüleyin

30 dakikanın sonunda tırnaklarındaki pamuklar çıkarıldığında kalıcı ojelerinin yer yer kabardığı ve döküldüğü görülür. Tamamen çıkmış olsalar dahi bu aşamada tekrardan tırnaklar nazikçe törpülenerek kalıcı ojelerinin çıkması sağlanır.

4. Adım: Kalıcı Oje Sonrasında Bakım Yapın

Törpüleme işlemi bittikten sonra uzunca bir süre asetonda bekletilerek, tırnaklar ve tırnak etleri besleme ve nemlendirme işlemleri için mutlaka bir el kremine ihtiyaç vardır. Kalıcı oje sonrası tırnak sararması, tırnak incelmesi ve güçsüzleşmesi görülebilir. Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve gliserin içeren bir el kremini tırnaklarının üzerine ve tırnak etlerine uygulayıp bekletebilirsiniz.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets maçını canlı şifresiz izle? Dışişleri'nden nüfus hareketliliği mesajı: Seçimlere etki edebilir İstanbul’un yeni tehlikesi! Fentanil etkisindeki zombiler
Sonraki Haber