EYT’de merak edilen tüm sorular yanıt buldu! İşte 6 soruda merak edilenler ve son detaylar

İŞTE 6 SORUDA EYT

BÜTÇE MALİYETİ NE OLACAK?

DW Türkçe'ye konuşan Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, "Ocak ayından itibaren 1,5 milyon kişi emekli olsa, yaklaşık 8,5 milyar Türk Lirası (TL) gibi aylık bir maliyeti, yıllıkta 100 milyar TL gibi bir maliyeti olur" diyor.

Türkiye'de ortalama emekli aylığının 4 bin 600 TL olduğunu, Ocak ayında devlet memurları, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 17 gibi bir enflasyon farkı verileceğinin tahmin edildiğini ifade eden Erdursun, ortalama emekli aylığının 5 bin 400-5 bin 500 TL civarına yükseleceğini söylüyor.

Bir yılda 400 bin kişinin EYT düzenlemesi çıkmasa dahi emekli olduğunu dile getiren Erdursun, bu nedenle gerçek maliyete 1 milyon kişi üstünden bakılması gerektiğini vurguluyor.

Türkiye'nin zenginlik haritası değişiyor! İşte en zengin iller listesi Memur ve emekli ocak ayında ne kadar zam alacak? 99 Bin 360 memur alımı için başvurular başladı! İşte o kadrolar... Meteorolojiden birçok il için sağanak yağış uyarısı! Ağır cezası var Sahte mehdi Mustafa Çabuk ve müritlerine şafak operasyonu