EYT’de merak edilen tüm sorular yanıt buldu! İşte 6 soruda merak edilenler ve son detaylar

KASADA YETERİNCE PARA VAR MI?

Asgari ücrete yüzde 50 civarında zam beklendiğini hatırlatan Erdursun, "Türkiye'de özel sektörde 19 milyon çalışan var. Bu 19 milyon çalışanın aylıklarına yüzde 50'ye yakın zam yapılması demek, aynı zamanda devletin özel sektör çalışanları üzerinden almış oldukları vergi ve sigorta primlerinin de yüzde 50'si artması demek" diyor ve ekliyor: "Bu da devletin çalışanlar üzerinden alacağı sigorta primi ve verginin yaklaşık olarak aylık 28 milyar TL artacağı anlamına geliyor."

Erdursun'un verdiği bilgiye göre yaklaşık 13 milyon emeklinin de aylığı yüzde 17 oranında arttığında devletin aylık gideri 10 milyar artmış olacak. Aynı dönemde sigorta primi ve vergi üzerinden devletin gelirinin 28 milyar arttığı düşünüldüğünde devletin aylık gelir-gider farkı 18 milyar TL'yi bulacak. Özgür Erdursun, bu 18 milyar TL'nin 8,5 milyarı EYT'lilere verilse kasada yine 10 milyar liraya yakın paranın kalacağını vurguluyor.

Diğer yandan artan maaşların harcamalara yansıyacağını, dolaylı vergi gelirlerinin de artacağını ifade eden Erdursun, "Aslında kendi kendini amorti eden bir sistem var. Kaldı ki bu bedavaya dağıtılan bir para da değil. EYT'lilerin maliyeti diyoruz ancak EYT'liler zaten yıllarca çalışmış, primlerini yatırmış, vergilerini ödemişler. Bedavaya bir şey isteyen kişiler değiller ki" diye konuşuyor.

Türkiye'nin zenginlik haritası değişiyor! İşte en zengin iller listesi Memur ve emekli ocak ayında ne kadar zam alacak? 99 Bin 360 memur alımı için başvurular başladı! İşte o kadrolar... Sahte mehdi Mustafa Çabuk ve müritlerine şafak operasyonu Meteorolojiden birçok il için sağanak yağış uyarısı! Ağır cezası var