EYT’de merak edilen tüm sorular yanıt buldu! İşte 6 soruda merak edilenler ve son detaylar

MAĞDURİYET NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Türkiye'de prim gününü doldurmasına rağmen emekli olamayan vatandaşlar, uzun yıllardır mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

17 Ağustos 1999 depreminin hemen ardından yapılan sosyal güvenlik reformu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) denilen binlerce çalışanın mağduriyetine yol açtı. IMF ile stand-by anlaşması yapan DSP-MHP-ANAP hükümeti tarafından 8 Eylül 1999'da çıkarılan 4447 No'lu yasa, geriye dönük olarak işletildi ve bu tarihten önce sigortalı olanlara da uygulandı. Binlerce kişi, işe başladığı tarihe göre tüm şartları yerine getirse de yaşı beklediği için emekli olamadı.

Sorun 1999'dan bu yana aralıklarla gündeme geldi ama bir çözüme kavuşmadı. Yaşa takılan çalışanlar 28 Şubat 2014'te EYT Derneği'ni kurdu. Grup, Türkiye'nin 22 ilinde dernekleşerek federasyon haline geldi. Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa ve Kayseri'de geniş katılımlı mitingler düzenledi.

Memur ve emekli ocak ayında ne kadar zam alacak? Sahte mehdi Mustafa Çabuk ve müritlerine şafak operasyonu Meteorolojiden birçok il için sağanak yağış uyarısı! Dün başörtüsü bulundu, bugün de kıyafeti Ağır cezası var CarrefourSA'dan 1 alana 1 bedava fırsatları!