EYT’de merak edilen tüm sorular yanıt buldu! İşte 6 soruda merak edilenler ve son detaylar

KIDEM TAZMİNATI VE İLK MAAŞ NE ZAMAN ÖDENİR?

Düzenlemenin Aralık ayı sonuna kadar Meclis'e gelmesini bekleyen Erdursun, yürürlük tarihi Ocak olduğu takdirde emeklilik müracaatında bulunanların ilk aylıklarının Şubat ayı itibariyle hesaplanmaya başlanacağı, ilk maaşın da Nisan ayının 25'inde ödeneceğini tahmin ediyor.

Bir EYT'linin kıdem tazminatı alabilmesi için son iş yerinde en az 1 yıllık çalışmanın olması gerektiğinin altını çizen Erdursun, "Emeklilik hakkını aldıktan sonra kıdem tazminatını talep eder, kıdem tazminatını alır, daha sonra tekrar çalışmak isterse işveren bu kişilerin girişlerini bir gün sonra, emeklilik talebinden sonra da hemen yapabilir. Sosyal güvenlik destek primiyle, emekliler için ödenen primle tekrar girişlerini yapar. Bu kişiler tekrar çalışabilirler. Emekli olduktan sonra emekli aylıklarına bir kesinti olmaz" bilgisini veriyor.

Prim günü eksik olan ve borçlanmayla EYT'ye başvuracak kişilerin ise 31 Aralık tarihine dikkat etmesi uyarısı yapan Erdursun, "Doğum, askerlik gibi süreleri borçlanıp primlerini tamamlayacaklar, ödeyecekleri parayı yüzde elli daha fazla ödememek için muhakkak bu tarihe dikkat etsinler. Küçük bir örnek vereyim. Bir çocuk için 720 gün doğum borçlanması yapılır. Bu doğum borçlanması için bir kadın 31 Aralık'a kadar müracaatta bulunursa 49 bin 695, 1 Ocak'tan sonra başvurursa 75 bin liraya yakın para öder" diyor.

Memur ve emekli ocak ayında ne kadar zam alacak? Dün başörtüsü bulundu, bugün de kıyafeti Sahte mehdi Mustafa Çabuk ve müritlerine şafak operasyonu Meteorolojiden birçok il için sağanak yağış uyarısı! Ağır cezası var CarrefourSA'dan 1 alana 1 bedava fırsatları!