Fatma Özden Ay kimdir? AK Parti Şişli adayı mı?
Fatma Özden Ay kimdir? AK Parti'nin Belediye Başkan adayları kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.Şişli'den Fatma Özden Ay'ın aday gösterileceği iddia ediliyor.AK Parti güçlü olduğu İstanbul'da adaylarını kamuoyuna duyurması bekleniyor.Vatandaşlar adayların kimler olacağını araştırmaya başladı.Peki Fatma Özden Ay kimdir? AK Parti Şişli adayı mı? Merak edilen detaylar haberimizde...
Fatma Özden Ay kimdir? AK Parti'nin 2019 Yerel Seçimlerinde Şişli'den Fatma Özden Ay'ın aday gösterileceği iddia ediliyor.AK Parti güçlü olduğu İstanbul'da adaylarını kamuoyuna duyurması bekleniyor.Vatandaşlar adayların kimler olacağını araştırmaya başladı.Peki Fatma Özden Ay kimdir? AK Parti Şişli adayı mı? Merak edilen detaylar haberimizde...
Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Superhaber'e ulaşan bilgilere göre AK Parti Şişli adayının Fatma Özden Ay olduğu belirtiliyor. Resmi açıklama yapıldığı zaman sitede yer alacak.
FATMA ÖZDEN AY KİMDİR?
1960 doğumlu. İlk, orta ve Lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. A.Ü. İşletme Fakültesi İş İdaresi Bölümü lisans mezunu olduktan sonra MSÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde “öğretmenlik-formasyon” eğitimi aldı.
MEB Şişli bölgesi okullarında 5 yıl görev yaptı. İTÜ TMD konservatuarında ve Halk Eğitim Merkezlerinde Diksiyon-Güzel Konuşma dersleri verdi.
2007 yılında AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak aktif siyasete başladı. Şişli’de 2 kez KK vekil Başkanlığı, Beşiktaş, Beyoğlu, Sarıyer, Kağıthane, Şişli İl Koordinatörlük görevlerinde bulundu.
AK Parti “ Siyaset Akademisi “ ne katılarak I. Dönem mezunu oldu. 2010 yılına kadar siyaset okulu Katılım Sertifikası aldı.
2009 yerel seçimlerinde 3. Sıra Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Hukuk ve Denetim Komisyon üyesi ve 3 yıl Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı.
2013 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından hazırlanan Kadın Meclis Üyelerine yönelik siyaset okulundan sertifika aldı.
2014 yerel seçimlerinde AK Parti 2. Sıra Belediye Meclis üyesi olarak yeniden seçildi.
Orta derecede İngilizce, temel düzeyde Arapça bilmekte olup, evli ve 2 genç annesidir.
ŞİŞLİ
Şişli, İstanbul İlinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. 25 mahallesi bulunan Şişli doğudan Beşiktaş, kuzeyden ve batıdan Kağıthane ve güneyden Beyoğlu ilçeleri ile çevrilidir.
Harbiye, Pangaltı, Kurtuluş, Osmanbey, Nişantaşı, Teşvikiye ve Şişli’nin görünümü 1920’lerden sonra değişime uğradı. Bu semtlerdeki bahçe içindeki ev ve konakların yerini yavaş yavaş apartmanlar almaya başladı.Apartmanlaşmanın yaygınlaşması eski ulaşım yollarının çok belirgin caddeler haline gelmesine yol açtı.1920’ler ve 1930’larda Şişli ve çevresi, varlıklı kimselerin bir apartman ya da apartman dairesi edinmek istedikleri ve bunun moda olduğu gözde semtler haline geldi.
1950’li yıllardan itibaren başlayan, İstanbul’a yoğun göç dalgası sonucunda Şişli’nin kuzeyinde Çağlayan ve Gültepe semtleri oluşmaya başladı.Bir köy olan Kağıthane’nin nüfusu da hızla artmaya başladı. Yoğun nüfus artışı sonucunda, Beyoğlu’na bağlı bir bucak olarak yönetilen Şişli, 1954’te yapılan bir düzenlemeyle ilçe yapıldı. Şişli ilçe olduğunda Kağıthane ve Ayazağa da Şişli İlçesi’ne bağlı köylerdi.
1960’larda emekli subaylar ve gazeteciler için yapılan sitelerle Esentepe ve Gayrettepe semtleri ortaya çıktı, Mecidiyeköy’deki bahçeli evlerin yerini de apartmanlar almaya başladı. Gene yoğun göç hareketleri sonucunda ilçenin kuzeyinde Hürriyet, Örnektepe, Kuştepe ve Çeliktepe adlarıyla yerleşmeler oluştu. Kağıthane yoğun bir sanayi merkezi haline gelirken Bomonti çevresideki fabrikalar da çoğaldı.Büyükdere Caddesi’nin batı kenarında da birçok yeni fabrika kuruldu. 1970’e gelindiğinde Şişli İlçesi’nin nüfusu çeyrek milyonu aşmıştı. Beyoğlu’nun 1970’lerde geçirdiği bazı olumsuzluklar sonucunda ünlü mağazalar ve alışveriş mekanları Harbiye, Nişantaşı, Osmanbey ve Şişli semtlerine kaydı. Böylece alışveriş merkezi haline gelen önemli caddelerde eskiden beri ikametgah olarak oturulan apartman daireleri de işyeri olarak kullanılmak üzere kiraya verildi ya da satıldı. 1980’lerde, Halaskargazi, Rumeli ve Valikonağı caddeleri İstanbul’un en gözde alışveriş merkez haline geldi. Bu gelişim daha sonra Mecidiyeköy, Gayrettepe ve Esentepe’yi de içine aldı. Bu semtlerde Büyükdere ve Yıldız Posta caddeleri kenarında eskiden ikametgah olarak kullanılan apartman daireleri giderek iş yerine dönüşrü.
1970’lerde oto tamirhanelerinin Dolapdere’den kaldırılması amacıyla Çeliktepe’nin kuzeyinde bir sanayi sitesi kuruldu. Aynı bölgenin çevresinde Sanayi Mahallesi adlı yeni yerleşme oluştu.
1980’lerde Şişli ilçesi bütünüyle kentsel alan içine katıldı. Böylece Kağıthane ve Ayazağa köy statüsünden çıktı. Şişli’nin nüfusu, 1980’lerin ortalarına gelindiğinde yarım milyonu aşmıştı. 1987’de Kağıthane’nin ilçe yapılarak Şişli’den ayrılmasıyla ilçenin nüfusu yarı yarıya düştü. Gene bu bölünmeyle Şişli ilçesi toprakları ikiye ayrıldı. Kuzey kesimindeki Ayazağa askeri ve sanayi alanları ile düşük nüfus yoğunluğuyla güney bölgesine göre farklılıklar gösterdi. 1990’lar ve 2000’lerde Büyükdere Caddesi üzerine yapılan yüksek katlı rezidans ve işyeri amaçlı olarak inşa edilen binalarla tekrar değişim yaşamaktadır. Dolayısıyla, Şişli’nin merkez ve Ayazağa ilçelerinin her ikisi de bir sanayi bölgesidir. (İstanbul’un New York ve Tokyo’su da Şişli-Kağıthane-Beşiktaş üçgenidir.)
Şişli ilçesi yaşadığı hızlı değişim sonucunda, İstanbul ve Türkiye ekonomisinin iş ve finans merkezi olma durumundadır. Kuzeydeki Maslak ve çevresi, 1980’lerden itibaren bazı bankalar ve firmaların merkez olarak tercih ettikleri bir çalışma alanı haline geldi.
2012 yılında yapılan idari düzenlemeyle ilçenin kuzey öbeğini oluşturan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Şişli’den ayrılarak Sarıyer ilçesine bağlandı.
Şişli’nin mahalleleri
19 Mayıs
Bozkurt
Cumhuriyet
Duatepe
Ergenekon
Esentepe
Eskişehir
Feriköy
Fulya
Gülbahar
Halaskargazi
Halide Edip Adıvar
Halil Rıfat Paşa
Harbiye
İnönü
İzzetpaşa
Kaptanpaşa
Kuştepe
Mahmut Şevket Paşa
Mecidiyeköy
Şişli (Merkez)
Meşrutiyet
Paşa
Teşvikiye
Yayla.