Favipiravir ilacı nedir? Ne işe yarar? Favipiravir içeren ilaçlar hangileridir?
Favipiravir ilacı nedir? Tüm dünyaya etkisi altına alan Koronavirüs vakası için çözüm üretilmeye çalışılıyor. İlaç üretimi için ilk güzel haber Çin'den geliyor. Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü Zhang Xinmin yaptığı açıklamada Favipiravir isimli ilacın klinik denemelerinden olumlu sonuç elde edildiğini açıkladı. İlacın etkileri araştırılmaya başlandı. İşte Favipiravir ilacı nedir? Ne işe yarar? Favipiravir içeren ilaçlar hangileridir?...
Favipiravir ilacı nedir? İlaç üretimi için ilk güzel haber Çin'den geliyor. Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü Zhang Xinmin yaptığı açıklamada Favipiravir isimli ilacın klinik denemelerinden olumlu sonuç elde edildiğini açıkladı. İlacın etkileri araştırılmaya başlandı. Tüm dünyaya etkisi altına alan Koronavirüs vakası için çözüm üretilmeye çalışılıyor. İşte Favipiravir ilacı nedir? Ne işe yarar? Favipiravir içeren ilaçlar hangileridir? Merak edilen detaylar haberimizde...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamada salgına yeni bir ilacın enjekte edildiği açıklandı.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını can almaya ve hayatı felç etmeye devam ederken, dünyanın dört bir yanında virüse karşı aşı ve ilaç bulmak için çalışmalar devam ediyor.
SALGININ BAŞLANGIÇ NOKTASINDAN İYİ HABER
Almanya'da bir şirketin başarılı aşı çalışmaları yaptığı, İsrail'de bir araştırma merkezinin aşı çalışmalarında mesafe katettiği ve ABD'de yapılan çalışmalarda bulunan aşının insanlar üzerinde denenme aşamasına geçildiği günlerde bir haber de koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin'den geldi.
KLİNİK ARAŞTIRMALARDA FAYDA SAĞLANDI
Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü Zhang Xinmin tarafından yapılan açıklamada, Favipiravir isimli ilacın klinik araştırmalarda fayda sağladığının tespit edildiği belirtildi.
TEŞHİS VE TEDAVİ SÜREÇLERİNDE KULLANILACAK
2014 yılında Japonya tarafından bulunan ve klinik kullanım için onay alan ilacın yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediğini söyleyen Zhang, ilacın kullanımının koronavirüs hastalarının teşhis ve tedavi süreçlerinde kullanılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.