FBI açıkladı! İran Kamala Harris'in kazanması için mi çalışıyor?

İran istihbaratının ABD'de seçimi Demokratların kazanması için Cumhuriyetçilerin seçim kampanyasını hedef alan siber saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

FBI ve diğer ABD istihbarat kurumları, İran'ın 2024 seçimlerini etkilemeye yönelik geniş çaplı çabalarının bir parçası olarak Donald Trump'ın başkanlık kampanyasını hedef alan son siber saldırıların arkasında olduğunu belirtti.

Mepa News’in haberine göre, Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi, FBI ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı yaptıkları ortak açıklamada, Trump kampanyasının bu ayın başlarında İran tarafından hedef alındığı iddiasını doğruladı.

İstihbarat kurumları şu açıklamayı yaptı: "Bu seçim döneminde İran'ın, özellikle Amerikan halkını hedef alan etki operasyonları ve başkanlık kampanyalarını hedef alan siber operasyonlar dahil olmak üzere, giderek artan saldırgan faaliyetlerini gözlemledik. Bu faaliyetler arasında eski Başkan Trump'ın kampanyasını tehlikeye atmaya yönelik yakın zamanda bildirilen ve istihbarat topluluğunun İran'a atfettiği faaliyetler de yer alıyor."

TAHRAN YALANLADI

İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu ise ülkelerinin siber saldırıdaki rolünü reddetti ve Washington'u iddiaya ilişkin kanıtları açıklamaya davet etti.

İran'ın ABD'deki seçimleri Demokrat adayın kazanmasından yana olduğu ifade ediliyordu. Trump'ın başkanlık döneminde ABD İran ile nükleer anlaşmadan çekilmiş ve İran'a yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Orman yangını görülen illerde sıcaklıklar yükseliyor mu? Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisse Murat Kurum: Avrupa'nın en güçlülerini inşa ediyoruz!
Sonraki Haber