Fenerbahçe'de Jose Mourinho İsmail Kartal'ın yanından bile geçemedi! Herkesi şaşkına çeviren istatistikler...

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezona 19 resmi maçta 19 galibiyetle başlayan ve puan rekoru kırarak ligi ikinci sırada bitiren İsmail Kartal'in görevine son verilmiş ve dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho getirilmişti. Sarı lacivertli takımda geçtiğimiz sezonki performansın yerinde yeller esiyor.

Fenerbahçe, geçen sezon İsmail Kartal yönetiminde 99 puanla rekor kırmıştı.

Puan rekoru dışında birçok rekor kıran İsmail hocanın görevden alınması o dönem çok tartışılmıştı. Onun yerine göreve dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho getirildi.

Portekizli teknik direktörün şimdiye kadarki performansı İsmail Kartal'ın gerisinde kaldı. Bu sezon 10 resmi maça çıkan Mourinho'lu Fenerbahçe, 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Lige ise 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle start verdi.

İsmail Kartal ise sezona 10 resmi maçta 10 galibiyet, lige ise 6 maçta 6 galibiyetle başlamıştı.

YENİLEN GOLLER AYNI

İsmail Kartal, geçen sezon maç başına 2.6 gol ortalaması ile mücadele etti. Mourinho'lu Fenerbahçe ise 2.3 gol ortalaması tutturdu. Maç başına yenen gol ortalamasında ise iki hocanın istatistikleri aynı (0.8) Gol beklentisinde 2.4'e 2.1 İsmail Kartal önde. Başarılı ikili mücadele istatistiği karşılaştırıldığında İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si 10.8, Mourinho'lu Kanarya ise 8.5 istatistiklere sahip.

'İyi savunma yaptırıyor' denilen Portekizli hocanın kalesindeki gol beklentisi 0.75. Fenerbahçe'nin geçen sezon kalesindeki gol beklentisi ise 0.68'di.

ESKİ MOURINHO DEĞİL

Portekiz medyasından A Bola, Mourinho ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Mourinho'nun üzerinde büyük bir baskı var. O eski Mourinho değil" ifadelerini kullandı.

ARADA KOCAMAN FARK VAR!

F.Bahçe'yi geçen sezon çalıştıran İsmail Kartal, yıllık 10 milyon lira kazanıyordu. Sarı- Lacivertliler'in sezon başında sözleşme imzaladığı Jose Mourinho ise yıllık 10 milyon Euro'yu cebine koyuyor.

Ankara'da iki genç polisle silahlı çatışmaya girdi; 1 ölü, 1 yaralı Fidan dikeyim derken tek parça Bizans mozaiği buldu Murat Kurum'a operasyon girişimi deşifre edildi
Sonraki Haber