FETÖ çalkalanıyor... Elebaşı Fetullah Gülen Bahai dini ritüeline göre gömülecek!

FETÖ elebaşının ölümü sonrası gömüleceği yer ve gömülme şeklinin büyük tartışma yarattığı anlaşıldı. Örgüt üyeleri tarafından çalkalanan bu tartışmanın gizlenmeye çalışıldığı öğrenildi. İddialara göre elebaşı Gülen Bahai dini ritüellerine uygun şekilde, ikametgahının hemen yanında açılan bir çukur yere gömülüyor. Bahailiğe göre cenaze ölünün ikametgâhının 100 metre uzağına gömülebiliyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

ABD’de Evanjelik Hastanesi’nde ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesinin Pensilvanya’daki çiftliğindeki çukura gömülmesi kesinleşti. Elebaşı Gülen için bir stadyumda tören yapılacağı ve iki canlı yayın aracının bulunacağı bildirildi.

ÇUKUR YERİ EVİNİN 100 METRE YAKININA KAZILDI

Türkiye’de ve Amerika’da ömrünü kumpaslara harcayan vatansız hain Fetullah Gülen'in gömülmesi için Pensilvanya’daki çiftliğe iş makineleri getirilmişti.

Örgüt mensupları tarafından çiftliğe getirilen iş makinasının çukur kazma işlemini bitirdiği öğrenildi. Bu arada FETÖ elebaşının ölümü sonrası gömüleceği yer ve gömülme şeklinin,büyük tartışma yarattığı anlaşıldı.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN BAHAİ DİNİ RİTÜELLERİNE GÖRE GÖMÜLECEK

Öte yandan örgüt üyeleri tarafından çalkalanan bu tartışmanın gizlenmeye çalışıldığı öğrenildi.

İddialara göre elebaşı Gülen Bahai dini ritüellerine uygun şekilde, ikametgahının hemen yanındaki bir çukur yere gömülüyor.

Bahailik dinine göre cenaze ölünün ikametgâhının 100 metre uzağına gömülebiliyor. FETÖ elebaşı Gülen ölmeden önce Bahaii Dini mensubu olduğu iddia edilmişti.

Gülen’in, "19. yüzyılda Bahaullah tarafından İran’da kurulan Bahailiğin,Türkiye'deki ayağı olduğu ve amacının yeni bir Kur'an yazmak,ayrıca yeni bir din ortaya çıkarmak" olduğu iddia edilmişti.

BAHAİLİK DİNİ NEDİR?

Bahai Dini'ne inanan bireylere Bahai ve bu bireylerin oluşturduğu topluma Bahai Toplumu adı verilir. Bahailer kâinatta var olan her şeyi yaratan Allah'ın tekliğine inanır; Hz. Bab ve Hz. Bahaullah'ı bu çağın İlahi Mazharları olarak kabul eder.


BAHAİLİK DİNİ FETÖ ELEBAŞININ GÖREV YAPTIĞI EDİRNE’DE DOĞDU

Günümüz Bahai toplumu Edirne yıllarını kendi dinlerinin doğuş yeri olarak kabul ediyor.

Fakat Kerbela'dan çıkıp gelen Bâbî toplumu burada ikiye bölündü. Mezhebin lideri olan Mirza Hüseyin Ali Bahaullah olarak peygamberliğini ilan ettiğinde kardeşi Mirza Yahya bunu kabul etmeyerek kendi peygamberliğini ilan etti.

İnançlarından ötürü İran'da büyük baskılara maruz kalan Bahailer, Tahran yönetiminin baskılarından dolayı ülkeyi terk etmek zorunda kalır.

Bahailik inancının merkezi İsrail'in Hayfa kenti olarak kabul ediliyor. Dünya genelinde inanca mensup kişilerin sayısı ise 7 milyon 800 bin kişi olarak tahmin ediliyor.

TOKİ 37 şehirde yeni arsa satışına başlıyor DEVLET BAHÇELİ’YE SALDIRMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ-1 FETÖ'nün Türkiye ekonomisine zararı 500 milyar doları aştı
Sonraki Haber