FETÖ'cü Sacit Arvasi, ABD'deki ininden PKK'ya destek verdi: Türkiye'den ayrılıp devlet kurmalıyız!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yakınındaki isimlerden birisi olan Sacit Arvasi, ABD'deki ininden PKK'ya destek verdi. Videolu paylaşım yapan Arvasi, "Türkiye Devleti, Kürtlerin devleti değil. Türkiye'den ayrılıp devlet kurmalıyız." gibi skandal ifadeler kullandı.

2014 yılında ailesiyle birlikte ABD'ye firar eden FETÖ'cü Mehmet Sacit Arvasi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığıyla tanınıyor. 

ABD'deki ininden paylaşımlarda bulunan Arvasi, yeni paylaşımında PKK'ya destek veren ifadeler kullandıç 

Arvasi, PKK yanlısı paylaşımında "Türkiye'den ayrılmalıyız." ifadeleriyle bir kez daha terör örgütlerinin birlikteliğini göstermiş oldu.

"TÜRKİYE'DEN AYRILIP DEVLET KURMALIYIZ"

FETÖ'cü Mehmet Sacit Arvasi, PKK'ya destek açıklamalarında şunları söyledi:

Kürt aydınları, melaları, şeyhleri artık başka bir şey ortaya koymalıdırlar. Olmuyor kardeşim. Aynı çatı altında olmuyor. Bizler öyleyse ayrılmalı ve komşu olmalıyız. Türkiye Devleti topraklarının bir parçasıyla binlerce yıldır Kürtlerin anavatanıdır. Ama Türkiye Devleti, Kürtlerin devleti değil. Kürt şeyhleri, melaları, aydınları yeterli mi? Ayrılalım, komşu olalım kardeşim. Türkiye’nin sınırları dışında. Blok halinde yaşayan Kürtler var. Kürtler Suriye’de, Irak’ta, Kafkasya’da haklarını aldığı zaman Türkiye’nin ve Türklerin bırakın engel olması Birleşmiş Milletler’de Avrupa Birliği’nde uluslararası platformsa kardeş demiş olduğu Kürtlere yardımcı olmak, destek olmak mecburiyetindeler.

FETÖ'cü Arvasi, daha önce de "PKK sizi tükürüğüyle boğar." diyen DEM Partili Abdullah Zeydan'a destek verdiği için gündem olmuştu.

İsrail ordusu: Nasrallah'ın veliahtı Safiyuddin öldürüldü At yarışı koşu sonuçları 22 Ekim 2024! Hangi atlar kazandı? 23 Ekim 2024 at yarışı koşu saatleri belli mi? İşte TJK koşu programı
Sonraki Haber