Fetullah Gülen'in ölümü sonrası ne olacak? FETÖ'de büyük kavga asıl şimdi başlıyor! Örgüt parçalanabilir...

Darbe girişimi yapan, vatandaşları katleden, Ergenekon ve balyoz kumpaslarını kuran aynı zamanda ağı içerisinde milyarlarca dolarlık sermaye grubunu barındıran Fetullahçı Terör Örgütü, elebaşılarının ölümü sonrası ne yapacak? Yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı olan örgütün parçalanabileceği iddiaları gündemde.

ABD'de yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı.

Gülen'in ölüm haberini örgütün yayın organları bizzat duyurdu.

Teröristbaşının ölümü sonrası örgütte başa kimin geçeceği ve bundan sonra ne olacağı merak ediliyor. 

Gülen'in son dönemde sağlık sorunları yaşadığı ve örgütü yönetemediği bu nedenle taht oyunlarının başladığını yazmıştık. 

Örgüt elebaşının yeğeni Ebuseleme Gülen’in itiraflarıyla örgüt içinde büyük savaşların döndüğü öğrenilmişti. 

ÖRGÜTTE TAHT SAVAŞLARI

Peki Gülen öldükten sonra ne olacak? 

Darbe girişimi yapan, vatandaşları katleden, Ergenekon ve balyoz kumpaslarını kuran aynı zamanda ağı içerisinde milyarlarca dolarlık sermaye grubunu barındıran örgüt son dönemde birden fazla parçaya bölünmüş durumdaydı. 

250 MİLYON DOLARLIK PARA AKIŞI...

Yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı olan örgütün Avrupa ve Amerika olmak üzere bazı ülkelerde hem okulları hem de şirketleri bulunuyor. 

ÖRGÜT PARÇALANABİLİR

 Örgüt içinde bu gücün başına geçmek için ciddi bir kavga var. Terörisbaşının ölümü ile bu kavganın sonunda örgütün parçalanmasına kadar gitmesi bekleniyor. 

GÜLEN ÖLMEDEN ÖNCE KAÇIRILMIŞTI...

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999’dan beri kaldığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiası, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

MUSTAFA ÖZCAN ÖRGÜTÜN KASASINI KONTROL ETMEK İÇİN GÜLEN'İ KAPATMIŞTI

Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürülmüştü.

TÜRKYOLU KİŞİSEL SERVETİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Elebaşı Gülen'in küçük kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Ebuseleme, Gülen’in Saylorsburg’daki çiftlikten kendi rızası olmadan çıkarılarak takipçilerinin ulaşamayacağı bir yerde alıkonulduğunu X hesabından açıklayarak tabanda çatlaklara ve tartışmalara neden olmuştu. Ebuseleme, Türkyolu'nun kamptaki güçlü pozisyonunu kişisel servetini daha da artırmak için kullandığını, bunun da örgütün birçok kesimi tarafından bilinen bir gerçek olduğunu paylaşmıştı.

2024 ALES sınav yerleri belli oldu mu? Fitch'ten ECB faiz indirimi tahmini! Nuri Şahin'den flaş Real Madrid maçı kararı
Sonraki Haber