Filenin Sultanları İtalya'ya takıldı, Paris'te final kaçtı! Türkiye 0-3 İtalya | Maçın özeti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yarı final maçında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İtalya Kadın Voleybol Takımı ile kozlarını paylaştı. Mücadelede Filenin Sultanları, rakibine 3-0 mağlup oldu ve final çıkma şansını yitirdi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yarı final maçında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İtalya Kadın Voleybol Takımı ile kozlarını paylaştı.

Mücadelede Filenin Sultanları, rakibine 3-0 mağlup oldu ve final çıkma şansını yitirdi.

Türkiye bu sonuçla, Paris 2024'te madalya almak için Brezilya ile üçüncülük maçına çıkacak. 

Türkiye - Brezilya voleybol müsabası, 10 Ağustos Cumartesi günü saat TSİ 18.15'te başlayacak.

MAÇIN ÖZETİ:

Maçın başında her iki ülke de karşılıklı sayılar alırken, setin ilk dakikaları 5-5 eşitlikle geçildi. Eda Erdem Dündar, Elif Şahin ve Zehra Güneş'in sayılarıyla farkı 4'e (9-5) çıkaran milliler, İtalya Başantrenörü Julio Velasco'ya mola aldırdı. Hücumdaki etkinliği artıran İtalya, farkı kapatarak setin ortalarında eşitliği (14-14) yakaladı. Geriden gelerek 18-16 öne geçen İtalya, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'ye mola aldırdı. Farkı 4'e (17-21) çıkaran İtalya'ya, Melissa Vargas'ın sayısı ve Zehra Güneş'in bloklarıyla karşılık veren milliler, farkı 1'e kadar (20-21) indirdi. Mücadelenin sonlarını iyi oynayarak farkın kapanmasına izin vermeyen İtalya, ilk seti 25-22 önde tamamladı.

İkinci sete 2-0'lık seriyle başlayan İtalya'ya, Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'la karşılık veren ay-yıldızlılar, 3-2 öne geçti. Oyunun bu dakikaları karşılıklı sayılarla devam ederken, setin başları 8-8 eşitlikle geçildi. Setin ortaları da 13-13 eşitlikle geçerken, milli takım, Hande Baladın ve Zehra Güneş'in sayılarıyla 2 sayı (15-13) öne geçti. Arka arkaya 4 sayı alarak önce eşitliği yakalayan sonra da 2 sayılık (15-17) fark bulan İtalya, Daniele Santarelli'ye mola aldırdı. İyi oyununu sürdüren ve setin sonlarında daha az yapan İtalya, ikinci seti 25-19 önde bitirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan milli takım, 3 sayılık farkı (6-3) buldu ve İtalya Başantrenörü Julio Velasco, mola almak zorunda kaldı. Setin ortalarını 12-9 önde geçen ay-yıldızlılar, Velasco'ya ikinci molasını da aldırdı. 20'li sayılara 2 sayılık avantajla (20-18) gelen milli takım, bu avantajını koruyamadı. Geriden gelerek öne geçen ve etkili oyununu sürdüren İtalya, üçüncü seti 25-22, mücadeleyi de 3-0 kazanarak 11 Ağustos'ta oynanacak finalde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) rakibi oldu.

MAÇIN KARNESİ:

Salon: South Paris.

Hakemler: Wojciech Maroszek (Polonya), Sumie Myoi (Japonya).

Türkiye: Elif Şahin, Eda Erdem Dündar, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Zehra Güneş, Melissa Vargas (Gizem Örge, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu).

İtalya: Orro, Bosetti, Danesi, Sylla, Egonu, Fahr (Gennaro, Cambi, Antropova, Giovannini)

Setler: 22-25, 19-25, 22-25.

Süre: 82 dakika (25, 25, 32).

BofA: Küresel yatırımcı güveni ilk kez iyileşti Konut satışlarında yılın rekoru geldi Jose Mourinho derbide formayı Edin Dzeko'ya verecek
Sonraki Haber