Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 8. yıl dönümü! 3 binden fazla terörist öldürüldü, güvenli bölge oluşturuldu...

Bugün, DEAŞ başta olmak üzere Suriye’deki terör örgütlerine büyük darbe indirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 8’inci yıl dönümü. Harekatta 3 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi, terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturuldu. Harekâtın, 15 Temmuz'dan 40 gün sonra destek (!) için Türkiye'ye gelebilen dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara'ya geldiği gün başlatılması da önemli bir detaydı.

Türkiye, Suriye sınır hattında yapılan terör saldırılarını engellemek için 24 Ağustos 2016'da Fırat Kalkanı Harekatı başlattı.Harekatta 3 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi, terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturuldu. 

Operasyonun ilk gününde Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Cerablus ilçesi, 23 Şubat 2017'de de Bab ilçesi DEAŞ'tan kurtarıldı.

Harekatla iki ilçe arasında bulunan ve 2 bin 55 kilometrekare alana yayılmış yerleşimler, 217 günde terörden arındırılıp güvenli hale getirilerek hayatın normale dönmesi için çalışmalar başlatıldı.

Metin Arolat bu fotoğraftan sadece ben kaldım demişti... Fenerbahçe'nin derbi 11'i belli oldu! Jose Mourinho'dan sürpriz Galatasaray'ın derbi ilk 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan sürpriz karar Kadıköy buz kesti, Aslan dev derbide kükredi! Çalışan emekliler dikkat! Maaşınız kesintiye uğrayabilir... Hasan Şaş'tan şok Fatih Terim açıklaması! "Beni ambulansla getirtti"