Fırsat zamanı! Satılık konut fiyatlarında şaşırtan gelişme

Endeksa verilerine göre, 2024 Eylül itibarıyla konut satış fiyatları yıllık %27,5 artarken, reel olarak %15 geriledi. Piyasanın dengelendiği bu dönemde, faiz indirimi ve döviz artışı beklentileri nedeniyle konut sahiplerinin satışlarını ertelediği belirtiliyor. Endeksa Genel Müdür ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, “Endeksa olarak biz bu dönemi bir alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz, özellikle oturum amaçlı konut düşünenlere, bu fırsat dönemini kaçırmamalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Gayrimenkul satış adetlerinde son iki aydır kaydedilen yükseliş eğrisinin devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor. Peki, gayrimenkul satış ve kira fiyat artışları yıl sonuna doğru nasıl bir seyir izliyor? Türkiye’nin en büyük proptech şirketi Endeksa’nın güncel konut değer raporu verilerine göre, yıllık gayrimenkul fiyat artışları Eylül 2024’te de enflasyonun altında kalmaya devam etti.

NEDEN KARIMIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞIYORSUN YUMRUĞU EHRAM GİYEN EMEKÇİ ÇİFTÇİ KADINLARIMIZA NEFRET KUSTULAR... Süper Lig'de en çok taraftar çeken stadyumlar belli oldu! Doktora şiddet; ilk görev yerinde saçlarını yoldular Meteorolojiden rapor geldi: Sıcaklıklar düşüyor... Ankara'da parti genel merkezine uyuşturucu baskını