Fitre ne zaman verilir? 2020 yılı fitre ne kadar oldu?

Fitre ne zaman verilir? Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında 2020 yılı fitre miktarı belirlendi. Tüm Müslüman alemi için önemli yeri olan Fitre için belirlenen tutar araştırılmaya başlandı. İşte Fitre ne zaman verilir? 2020 yılı fitre ne kadar oldu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Fitre ne zaman verilir? Her sene belirlenen fitre miktarı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından açıklandı. Tüm Müslüman alemi için önemli yeri olan Fitre için belirlenen tutar araştırılmaya başlandı. İşte Fitre ne zaman verilir? 2020 yılı fitre ne kadar oldu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Başkanlıktan yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından verildiği hatırlatıldı.

Mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2020 yılı ramazan başlangıcından 2021 yılı ramazan başlangıcına kadar olan sürede 27 lira olarak belirlenmesine karar verildiği kaydedildi.

Miktar belirlenirken hadis-i şerifler, sosyo-ekonomik şartlar ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belirlenen bu miktar, 'asgari miktar' olup, 'sadaka-i fıtır'da verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmamaktadır. Bu konuda ideal olan, herkesin kendi hayat standardına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağ, gıda ve benzeri şekilde ayni olarak verilebileceği gibi nakdi olarak da ödenebilir."

"TEMEL HEDEFLERDEN BİRİ, İNSANLARIN PAYLAŞMA BİLİNCİNİ CANLI TUTMAK"

Fıtır sadakasının, Ramazan Bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında nisab miktarı mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadet olduğuna işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır. Bu sayede her mükellef Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası, zekattan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirilir."

Eyüpspor Çaykur Rizespor canlı izle beIN Sports 2 şifresiz canlı maç Rus stratejist, Türkiye’yle ilgili öyle bir tanım yaptı ki! Şanlıurfa'da hastaneye silahla saldıran kişi kim adı, kimliği belli mi
Sonraki Haber