Flaş son dakika! 29 Ekim günü Öcalan ile ilgili ne olacak?

DEM Partili Gültan Kışanak'tan yeni bir Öcalan açıklaması geldi. Kışanak ""Belki 29 Ekim'de sesini duyarız" sözleriyle dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son açıklamaları, siyasi gündemi hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından DEM Partili Gültan Kışanak da dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın tecrit durumunun kaldırılması halinde TBMM'de konuşabileceğini belirterek, "Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı. Bu sözler, siyasi arenada geniş yankı buldu.

Özgür Özel ise Bahçeli'nin çıkışına karşılık vererek, "Ben de el yükseltiyorum. Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kendilerini bu devlete ait hissetmeyen herkese kendini eşit hissettiği bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti teklif ediyorum" dedi.

29 Ekim ve Öcalan açıklaması

Bu açıklamaların ardından DEM Partili Gültan Kışanak, İlke Tv'de katıldığı bir programda konuştu. Kışanak, "El yükseltenlere çağrı yapıyorum" diyerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na atıfta bulundu ve "Belki 29 Ekim'de sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz" şeklinde konuştu.

Kışanak'ın bu sözleri, Bahçeli ve Özel'in açıklamalarıyla birlikte siyasi tartışmaların merkezine oturdu.

Bahçeli'nin gündeme getirdiği umut hakkı nedir?

Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan için gündeme getirdiği "umut hakkı", ömür boyu hapis cezasına çarptırılan hükümlülerin belirli bir süre sonra topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan bir infaz sistemidir. Bu hak, mahkûmun iyi hal ve davranışlarına bağlı olarak cezasının gözden geçirilmesine ve koşullu salıverilme olasılığının değerlendirilmesine olanak tanır. Umut hakkı, özellikle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına tabi olanların belirli koşulları sağlamaları halinde uygulanabilir.

Bahçeli, Öcalan'ın örgütü lağvetme ve terörü sonlandırma dirayeti göstermesi durumunda, bu hak kapsamında yasal düzenleme yapılabileceğini belirtti.

Youtube, Tiktok, Instagram... Sosyal medyaya giriş yapılamıyor! Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? NATO Genel Sekreteri Rutte'den TUSAŞ açıklaması
Sonraki Haber