Fotoğrafın ustası Ara Güler altıncı yılında anıldı! İşte İstanbul'u anlattığı o fotoğrafları...

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, vefatının altıncı yılında anıldı. Güler, geride bıraktığı her biri bir hikaye barındıran fotoğraflarıyla hatırlanıyor. Genç yaşta gazeteciliğe adım atan Güler, zamanla fotoğrafa olan tutkusunu geliştirerek bu alanda kendine bir kariyer inşa etti.

Bertrand Russell, Nazım Hikmet, Winston Churchill, Salvador Dali ve Picasso gibi ünlü isimlerin portrelerini çeken Güler, çektiği her kareye derin bir anlam katmayı başardı. 17 Ekim 2018'de 90 yaşında hayatını kaybeden Ara Güler, bugünde İstanbul'un eşsiz manzaraları ve anılarıyla anılıyor. Onun fotoğrafları, sanatı ve bakış açısını yaşatmaya devam ediyor.

16 Ağustos 1928'de İstanbul'da doğan Ara Güler, lisedeyken film stüdyolarında çalışarak sinemacılık hayalini peşinden koştu. 1950 yılında Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başlayan Güler, American Society of Magazine Photographers’a tek Türk üye olarak kabul edildi. 1962’de Almanya’da “Master of Leica” unvanını kazanan Güler, uluslararası alanda birçok ödül ve sergiye imza attı.

NEDEN KARIMIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞIYORSUN YUMRUĞU Rojin'in Google aramaları sır perdesini araladı EHRAM GİYEN EMEKÇİ ÇİFTÇİ KADINLARIMIZA NEFRET KUSTULAR... Fedakarlığının bedelini canıyla ödedi! Kocası mutfakta katletti... Bisikletiyle okuldan dönen çocuğu beton mikseri ezdi, aile perişan Süper Lig'de en çok taraftar çeken stadyumlar belli oldu!