Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: "Baş ahlaksız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Dün gece derbi mağlubiyeti sonrası yaşanan olaylar hakkında konuşan Dursun Özbek, gündem olacak sözler sarfetti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.

Dün kendi sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan sarı kırmızılı takım, son hafta 1 puan alması halinde şampiyon olacak. Ancak tüm serilerin sonlandığı derbi mağlubiyeti Galatasaray'da moralleri bozdu.

Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stadyuma gelerek yöneticiler ve futbol takımıyla sahaya çıkması olayların fitilini ateşlemişti. Ali Koç ile Galatasaraylı yöneticiler arasında yaşanan gerginlik, sarı lacivertli teknik heyetin sarı kırmızılı idarecileri darp etmesiyle devam etmişti.

Başkan Dursun Özbek, dün gece yaptığı açıklamada Ali Koç'a hitaben, "Ben buradayım. Eğer birazcık yüreğin yetiyorsa gel seni bekliyorum" ifadelerini kullanmıştı. Özbek, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

Dün gece yaşanan olaylar herkesin malumu. Baş ahlaksız ve yanındakiler hakkında gerekli başvurular yapılmıştır. Suç duyurusunda bulunduk. Sezon başından beri Ali Koç'un yaptığı şımarıklıklar artarak devam ediyor. Kimse de bu şahıstan hesap sormuyor. Dün akşam maç biteli 1 saatten fazla sürmüş, stadyumda olmayan Ali Koç trafik durdurularak stada geliyor. Polis eskortuyla gelmiştir.

Buradan Ali Koç'a sesleniyorum. Tüm bu yaptıklarının hesabını teker teker soracağım. Bu yaptıkların yanına kalmayacak. Seçim kazanmak için yaptığın bu şovun hesabını vereceksin. Tüm spor kamuoyu senin, camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu öğrenecek. Son 6 aydaki gelişmelere tek tek bakın. Camiaları birbirine kırdırmak için yaptıklarını hatırlayın ve bu projenin ne anlama geldiğini anlayın. Şunu da bil ki Ali Koç, bu yaptıkların bana sökmez. Ben Galatasaray başkanıyım...

Bizim için hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz, takımımızla bu hafta sonu ulaşacağımız 24. şampiyonluğumuz. Bugün itibarıyla seçim için yaptığımız bütün toplantıları durdurduk. Gördüğünüz gibi hep bir aradayız, 7/24 Florya'dayız. Oyuncularımızın ve hocamızın yanında olacağız. İyilik yine kazanacak, biz şampiyon olacağız.

Ellerinden gelen bu. Kaos, gerginlik yaratmak ve olayı futbolun dışına çıkarmak. Boş sahada, yanında silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı... Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir stadyum. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre giremem. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi. Tek başına da değil. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış. Bu sahte kabadayılık değil de nedir?

Ali Çelikkıran stadın bakımından sorumlu bir arkadaş. 7-8 kişi onun üzerine çullanmış. Böyle bir şey delikanlılığa sığar mı? Bu Ali Koç nasıl bir spor adamı? Sen neyine güveniyorsun ya?

Maç bittikten sonra Okan hocamın odasındaydım. Artık maç bitmişti, stattan ayrıldım ve yola çıktık. Ben yoldayken haber geldi. Ben dönüp gelene kadar Ali Koç orayı terk etmişti. Kimin aklına gelirdi birilerinin böyle gelip silahlı korumalarla stadı basacağı? Şu an düşünüyorum, ya orada olsaydım? Orada olsam neler yaşanırdı acaba?

Boş stada silahlı korumalarla gelmek kolay. Eğer biraz yüreğin varsa, eğer kendini kabadayı olarak görüyorsan, mekanın sahibi oradayken gelip bunları yapman lazım.

Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici'nin hikayesi yürekleri sızlattı SMO PKK’yı katyuşa füzesi ve 82’lik havan ile vuruyor Avrupa ülkelerinden TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama
Sonraki Haber