Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler dikkat! 2023’te 3 boyutlu tapuya geçilecek! Mobilden görüntülemek mümkün olacak!

2023 yılı ile birlikte gayrimenkul sektöründe büyük değişikliklerin olacağını belirten uzmanlar, 81 ilde uygulanacak olan yeni sisteme ilişkin ayrıntıları paylaştı.

2023 yılına girilmesine sayılı günler kala birçok kamu kurum ve kuruluşundan yeni döneme ilişkin planlanan çalışma listeleri gelmeye başladı. Teknolojinin geldiği noktayı görmezden gelmeyen ve yeni dönem çalışmalarını da bu çerçevede planlayan kamu kurum ve kuruluşları hem tüketicilerin hem de çalışanların yüklerini hafifletecek yeni adımlar atmaya hazırlanıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde mülk sahiplerinin mallarını güvence altına almak ve onları olası bir dolandırıcılık durumuna karşı koruma altına almak amacı ile tapu müdürlüklerinde parmak izi uygulamasına geçileceğine ilişkin birtakım haberler gündeme gelirken bugün Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 3 boyutlu şehir modellemesinden yola çıkarak 2023 yılı için yeni bir uygulama hazırlığı içerisinde ortaya çıktı. Konuya ilişkin heyecan verici açıklamalarda bulunan yetkili isim, yeni uygulamanın 81 ilde başlayacağını belirterek ayrıntıları paylaştı.

YENİ UYGULAMANIN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 3 boyutlu bilgi sistemi ile Takbis ve Maks entegrasyonlarının önemine vurgu yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, proje ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Gayrimenkul alım ve satım süreçlerinde, ilgili mülkün büyüklüğü, oda sayısı ve cephesi gibi bağımsız bölüm ve yapı bilgileri, mobil uygulamalardan ve web sayfalarından görüntülenebilecek. Sistem sayesinde gerçek ve güncel bina stok takibi, sorgulaması gibi işlemler de mümkün olacak. Ayrıca taşınmazlara ilişkin gürültü tahminleri, güneş potansiyelinden yararlanma gibi birçok veriye de ulaşılabilecek.”

ENTEGRASYONLARIN İŞLEVLERİNİ ANLATTI!

3 boyutlu yeni sisteme ilişkin açıklamalarına devam eden Özelmacıklı, sözlerine entegrasyonlara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “MEGSİS projesi ile kadastro verilerinin merkezi bir sistem aracılığı toplanması, tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duya kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaştırılması hedefleniyor. MAKS entegrasyonu ile ise Adres Kayıt Sistemi’nde metinsel olarak bulunan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlar ile birleştirilmesi ve ardından da oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi hedefleniyor.”

İki ilde okullar tatil edildi! Wilfried Zaha'dan dikkat çeken paylaşım Hizbullah, İsrail’in başkenti Tel Aviv’i vurdu
Sonraki Haber