Gazeteci Bahçivan anlattı: “Hizbullah’ın saldırdığı Golan Tepesi’nde neler gördüm?”

Hizbullah’ın gece Golani Tugayı’nı hedef almasından sonra gözler İsrail’e çevrildi. İsrail’in yıllar önce işgal ettiği Golani Tepesi’ndeki vurulan üssüne yıllar önce Türk Gazeteci Tuncer Bahçivan’ın giderek görüntülendiği ortaya çıktı. Gazeteci Bahçivan saldırıya uğrayan Golani Tepesi’nde İsrail’in üssünde gördüklerini SuperHaber’e anlattı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Hizbullah insansız hava araçları ile gece Hayfa'nın güneyindeki Binyamina'da Golani Tugayı'nın eğitim kampını vurmuştu.


GOLANİ TEPESI’NE SALDIRI BÜYÜK KORKU YARATTI

İsrail GenelKurmay Başkanı Herzi Halevi’nin hedef alındığı ifade edilen saldırıda 4’ü asker, 7’si ağır yaralı olmak üzere 58 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.Tel Aviv’de büyük korku ve endişe yaratan saldırı sonrasında,Hizbullah bir açıklama yaparak İsrail'i caydırmak için üzerine düşeni yapacağı belirtmişti.

GOLANİ TEPELERİ’NE GİDEN GAZETECİ BAHÇİVAN ANLATTI

Hizbullah’ın saldırısı ile bir anda tüm gözlerin Golani Tepeleri’ne çevrildi. İsrail’in yıllar önce işgal ettiği Golani Tepesi’nde ki vurulan üssüne yıllar önce Türk Gazeteci Tuncer Bahçivan’ın görüntülendiği ortaya çıktı. Gazeteci Bahçivan saldırıya uğrayan Golani Tepesi’nde bulunan İsrail Üssü’nde gördüklerini SuperHaber’e anlattı. Bahçevan konuşmasında ”2001 yılında o dönem çalıştığım ATV adına İsrail’e gittim. İsrail’in savunma sanayii ve ordusunun çekimlerini yaptım.Bu arada saldırıya uğrayan Golani’de ki tugaya da giderek,bazı röportajlar gerçekleştirdim.Golani Tepeleri,Suriye’ye bakan tarafta Kiryat Şimona kasabasındaydı.Tugayda kadın erkek asker karışıktı bulunuyordu.İsrailli askeri yetkililer,bana meşhur Merkava tanklarıyla adeta şov yaptılar” dedi.


“İSRAİL O TARİHTE SİLAHLARI ABD İLE ORTAK YAPTIĞINI AÇIKLAMIŞTI”

Gazeteci Bahçivan Golani Tepeleri’nde gördüklerini konuşmasının devamında şöyle anlattı:

”Bana burada tankların ve diğer silahlarının detaylarını anlattılar.İsrail’de ve özellikle Golani’de bulunan askeri üste hemen dikkatimi çeken,İsrailli askerlerin bizim ordunun tersine, disiplinsizlik denecek davranışlar içinde olmalarını gördüm.Örneğin üsse en üst bir komutan geliyor,ancak askerler oralı olmuyordu.Hatta hiç istifini bozmuyorlar ve sigara içerek de oturmaya devam ediyorlardı. Rahatlık ve teknoloji donanım ile eğitim ise müthişti.İsrailli askeri yetkililerden,daha o yıllarda silahların ABD ile ortak yapıldığını öğrendim.Bu arada,ilginç bir yemek konusu da yaşadık.İsrailli askerler ile bir gün yemek yiyorduk.Masaya bizim çoban salata tarzı bir karışım geldi.Ben tadından bunun bizim salata olduğunu anladım.Ben bu salatanın adını sorunca,”Salata Türki”dediler.Bunun üzerine,ben bunun neden bu isimle söylendiğini sorunca,bana şunu anlattılar.”Çölde bir savaşta,Türkler yiyecek bulamayınca tüm sebzeleri biraraya toplayarak ve içine çeşitli yağları da katarak bir tür yiyecek yani salata yapmışlar.Bundan dolayı bu salataya İsrail’de,”Salata Türki”adı verilmiş.İsrail’de ve Golani Tepeleri’nde 10 gün kalıp çekimler sonrası Türkiye’ye dönerek bu görüntüleri yayınladık.
Videosunu Tuncer Bahçivan Youtube’dan izleyebilirsiniz.”

Savunma Sanayi Fonu ertelendi Anlaşma imzalandı! Odeabank Lübnan'ın önde gelen bankasına satılıyor Metrobüste doğum yaptı: Doğum anı araç kamerasında
Sonraki Haber