Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması nasıl yapılır? Baklalı yaprak dolması tarifi ve gereken malzemeler

Gelinim Mutfakta yarışmasında ön planda olan baklalı yaprak dolması tarifi merak edilmekte. Enfes tadı ile bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği baklalı yaprak dolması tarifi nasıl yapılır sorusunun cevabını içeriğimizde hazırladık.

Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri araştırılmakta. Gelinim Mutfakta programında bugün gelinlerden istenen baklalı yaprak dolması tarifi ile gelinleri zorladı. Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması aynı zamanda baklalı yaprak sarması adıyla da bilinmektedir. Amasya ve Tokat yöresinde bolca yapılan ve sevilen Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri sizler için haberimizde.

Baklalı Yaprak Dolması Malzemeleri

-Asma yaprağı

-Dana kaburga

İç malzemeleri için;

-3 adet orta boy kuru soğan yemeklik doğranmalıdır

-1 büyük kase kadar temizlenmiş bakla

-1 büyük kase kadar kırık yarma çekilmiş olmalıdır

-2 yemek kaşığı kadar domates salçası

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 adet domates kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış olarak

-1 adet yeşil biber ince ince doğranmalı

-3-4 adet yeşil soğan ince ince doğranmalı

-1 avuç doğranmış maydanoz ince ince doğranmalı

-pul biber

-karabiber

-1 çay bardağı su

-yarım çay bardağı sıvı yağ

Baklalı Yaprak Dolması Yapılışı

-Kuru baklalarınızı bir gün öncesinden suda bekletiniz. Yeterince ıslanmadığında baklaları soymakta zorlanırsınız. Bu nedenle soyulana kadar suda bekletmeniz gerekmektedir.

-Kabuklarını yumuşadığı zaman ortadan bıçakla ikiye kesip ardından kabuklarını soyunuz. Her yarım bakla da iki parçaya ayrın. Böylelikle bir bakla 4’e bölünmüş olacaktır. Bu şekilde tüm baklaları ayıklayıp ve tekrar yıkayınız. Baklalarınızı boş zamanınızda temizleyip derin dondurucuda muhafaza da edilebilir.

-Diğer taraftan genişçe bir kap içerisine aldığınız tüm iç malzemelerinizi karıştırınız. Kolayca karıştırabilmek için su miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

-Tuzu yaprağınızın tuz oranına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yapraklarınız çok tuzlu ise içine tuz koymaya da bilirsiniz.

-Yapraklarınızdan önce tencerenin dibine kemikli dana etinizi yerleştirirseniz dolmalarınız daha lezzetli olacak.

-Yapraklarınızı avuç içinize açıp, ortasına bir miktar iç malzemesi koyularak bohça gibi sarınız.

-Hazırlanan dolmaları ise sıra ile tencerenin tabanına diziniz. Dolmalarınızı fazla sararsanız artanını derin dondurucuda saklaya bilir ve daha sonradan pişirmeniz de mümkün olabilecektir.

-Tüm dolmalar sardıktan ve tencereye yerleştirildikten sonra dolmaların üst seviyesine çıkacak kadar su doldurulup tencerenin kapağı kapatınız.

-Kullandığınız tencere türüne göre pişme süresi değişebilecektir.

Ali Katırcıoğlu Kimdir? Öldü mü? Ali Katırcıoğlu Şirketleri Borsa İstanbul’da 6 haftalık yükseliş dönemi bitti Oktay Uludoğan Kimdir, Ne İş Yapar? Serveti
Sonraki Haber