Genç adam 15 el ateş edilerek öldürülmüştü: Sanıklar olay gününü ilk kez anlattılar

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Emrah Akkuş'un sokak ortasında 15 el ateş edilerek öldürülmesine ilişkin tutuklanan 3 sanık ile "delilleri yok ettiği" gerekçesiyle yargılanan genç kız ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık ve tanıklar olay günü yaşananları anlattı. İşte sokak ortasındaki korkunç cinayette yaşananlar...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 19 Ekim 2022 yılında Kemalpaşa Mahallesi Yalı Cami Sokak'ta meydana geldi. Husumetli iki grup sokak ortasında tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle taraflar birbirine girdi. Abdullah A. (31), Çağrı T. (23) ve Ömer K. (32) isimli üç arkadaş, diğer grupta bulunan Emrah Akkuş'a kurşun yağdırdı. Olay sonrasında 3 şüpheli olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Emrah Akkuş hayatını kaybederken, yaralanan arkadaşı Mehmet C. ise hastanede tedavi altına alındı. Yapılan araştırma neticesinde olaya karışan Abdullah A., Çağrı T. ve Ömer K. ile "delilleri yok etmek" şüphesi bulunan Nilüfer A. (22) gözaltına alındı. İfadeleri sonrasında Nilüfer A. serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Abdullah A., Çağrı T. ve Ömer K.'nin yakın arkadaş oldukları belirtildi. Emrah Akkuş'un olaydan bir gün önce Abdullah A.'nın işletmeciliğini yaptığı eğlence mekanına gittiğinin vurgulandığı iddianamede, burada kavga çıktığı ve olayda Abdullah A. ile bazı arkadaşlarının darp edildiği ifade edildi. İddianamede, bu husumetten dolayı Abdullah A.'nın olay saatinden önce arkadaşları Ömer K. ve Çağrı T.'ye "Olay var toplanın" şeklinde sözler söyleyerek şüphelileri eğlence mekanına çağırdığı, şahısların olay saatine kadar eğlence mekanı civarındaki sokaklarda Emrah Akkuş'u arayıp sordukları bilgisine yer verildi. Bu sırada Emrah Akkuş'u tanıyan 2 kişi ile sanıklar arasında omuz atma meselesinden kaynaklanan münakaşa meydana geldiğinin belirtildiği iddianamede, bu durumun maktule söylenmesi üzerine olay yerine gelen Emrah ve Mehmet C.’nin şüphelilerle aralarında tartışma çıktığı kaydedildi. İddianamede tartışma sırasında sanıkların daha önceden bu olay için aldıkları silahlarla yakın mesafeden çok sayıda ateş etmeleri sonucunda Emrah'ı Akkuş'un öldürüldüğü vurgulandı. İddianamede, olaydan sonra Abdullah A.'nın arkadaşlarıyla birlikte sevgilisi Nilüfer'in evine gittiği, silahları saklamasını istedikleri, kanlı kıyafetleri değiştirip tekrardan eğlence mekanı sokağına geri döndüklerinin tespit edildiği kaydedildi.

Boynunda kanama, çürüme ve sıvılaşma... ABD medyası yazdı! Lübnan'daki telsizler nasıl patlatıldı? O bölgelerde kuvvetli yağış için tedbirinizi alın! İşte o iller... Çağrı cihazları nasıl patlatılıyor? Üç olası senaryo... Yüzünde meymenet bile kalmamış Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor!