Gezi Parkı olayı nedir? Gezi Parkı'nda kimler öldü? Gezi Parkı eylemleri nasıl ortaya çıktı?

Gezi Parkı hareketi, 2013 yılında Türkiye'de yaşanan en önemli sosyal ve siyasi olaylardan biriydi. Bu hareket, sadece bir parkın korunması için değil, demokrasi ve özgürlük için de bir mücadele olarak öne çıktı. Bu metinde, Gezi Parkı Hareketi'nin tarihini, Gezi Parkı olaylarının 12. yıl dönümünde neler yaşandığı ve nasıl ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki, Gezi Parkı nedir? Gezi Parkı'nda kimler öldü? Gezi Parkı eylemleri nasıl ortaya çıktı? İşte, Gezi Parkı olayları!

GEZİ PARKI EYLEMLERİ NEDİR?

28 Mayıs 2013 tarihinde, İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı'nda AVM inşaatı için yapılan ağaç kesme çalışmaları ve parkın imar planı değişikliğine karşı çevre aktivistleri tarafından başlatılan barışçıl protestolar, polis müdahalesiyle kitlesel gösterilere ve ülke çapında bir direniş hareketine dönüştü.

Fatih'teki cani ilk cinayeti nasıl işledi? Akıllara Uraz Kaygılaroğlu'nun sergi için verdiği pozlar geldi! İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı Katilin annesi mahkemede "iyi ki yapmışlar" dedi Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı Tarım Kredi'den rafları indirimle dolduracak yeni Ekim fırsatları!