GM 8 Android One'ın teknik özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar?

Akıllı telefonlar ile gün içerisinde pek çok işimizi daha kısa sürede yapıyoruz. Birçok marka kullanıcılar için yeni özelliklerin olduğu telefonları piyasaya çıkarıyor. İnsanlar için çok önemli olan cep telefonları yeni teknolojiler ile de her geçen gün daha da büyüyor. General Mobile GM 8 Android One'ı tüketicilerin beğenisine sundu. Akıllı telefonlar kullanıcıları için GM 8'in tanıtımı gerçekleştirilerek özellikleri tanıtıldı. Peki kullanıcılar tarafından merak edilen GM 8 Android One'ın teknik özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde...

GM 8 Android One'ın teknik özellikleri nelerdir? Teknolojinin her geçen gün daha gelişmesi ile de yaşam daha kolaylaşmaktadır. Pek çok özelliği ile vazgeçilmez teknolojiler arasında akıllı telefonlar yer almaktadır. General Mobile'da yeni akıllı telefonu GM 8 Android One'ın tanıtımını gerçekleştirdi. 64 ve 32 GB dahili hafızaya sahip olan GM 8, 13 megapiksel kamerası ile de eşsiz fotoğraflar çekilmesini sağlayacak. Peki tanıtımı gerçekleştirilen GM 8 Android One'ın teknik özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

GM 8 ANDORİD ONE'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

18:9 en boy oranlı olan GM 8 1,4 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 435 işlemcisinden güç alıyor. Telefon hafızalarınagöre, 3 GB RAM’li modelinde 32 GB, 4 GB RAM’li modelinde ise 64 GB hafızanın tercih edildiği telefon 128 GB’a kadar microSD kartlara da desteklenebilir. GM 8 Android One’da 3.075 mAh kapasiteli pil olmasının yanı sıra parmak izi sensörü de bulunmaktadır. Fotoğraf çekmeyi sevenleri unutmayan General Mobile 13 megapiksel flaşlı ön kamerası ile yüksek kalitede selfie deneyimi de yaşatıyor. GM 8 Android One modelinin hem ön hem arka kamerasında kullanabilecekleri ‘portre modu (bokeh)’ ile fotoğraflarını daha da güzel olmalarını sağlıyor. Fiyatı ise; GM 8, 3GB RAM, 32 GB dahili hafızaya sahip olan modeli 999 TL, 4GB RAM, 64 GB dahili hafızaya sahip olan modeli ise 1099 TL’ye satın alınabilecek.

GM 8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Boyutlar: 154.2 x 72.7 x 7.96 mm

Ağ: 4.5G, Cat7 300/150 Mbps, VoLTE, ViLTE, VoWifi

Ekran: 5.7″ İncell IPS HD+ (720 x 1440) 2.5D Corning® Gorilla® Glass

İşlemci ve CPU: Qualcomm MSM8940 Snapdragon 435, 64bit Qcta Core 1.4 GHz

İşletim Sistemi: Android 8.0 (Oreo)

Kamera: Arka / 13MP AF Dual Tone Flaşlı – Ön / 13MP FF flaşlı

Parmak izi okuyucu

Bağlantı: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth v4.2, Micro USB

Hafıza: 4GB RAM + 64 GB Dahili Hafıza (128 GB’a kadar Micro SD desteği) ve 3GB RAM + 32GB Dahili Hafıza (128 GB’a kadar Micro SD desteği)

Pil: 3.075mAh

Sensör: Gyro, Accelerometer, Proximity, eCompass, Light

GPS: A-GPS,GLONASS

FM Radyo: Dahili FM Radyo alıcısı

GENERAL MOBİLE

General Mobile, ABD patentli, Muzaffer Gölcü'nün genel müdürlük yaptığı Türk şirketi. Amerika'da kurulan, İstanbul merkezli bir cep telefonu ve tabletmarkasıdır. 2005 yılına kadar, mobil cihazlar için yazılım geliştiren marka, 2005 yılının son çeyreğinden itibaren cep telefonu üretimine, 2006 yılının son çeyreğinde distribütörlükler vermeye başlamıştır. 2010 yılında Sebahattin Yaman tarafından satın alınmıştır. Türkiye'deki pazar payı giderek artmaktadır. Marka, en çok çift sim kartlı telefonlarıyla tanınmaktadır. Dünyanın ilk 3G teknolojisine sahip çift hatlı telefonu DST3GCOOL ile Plus X 2008 Teknoloji Ödülleri'nden 'Yenilikçi Ödülü'nü almıştır. Uluslararası alanda başka ödülleri de vardır. Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte öğrencilere tablet bilgisayar dağıtmaktadırlar.

12 Mayıs 2015 tarihinde Google tarafından yapılan açıklamada şirketin Google ile ortak geliştirdiği, Android One programına dahil olan LTE destekli General Mobile 4G Android One telefonu tanıtılmıştır.

En güncel teknolojileri kullanıcısıyla buluşturan General Mobile, Android One programının yeni üyesi “GM 5 Plus” ı İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress 2016) düzenlediği bir etkinlik ile tanıttı.

Android One programının en yeni üyesi GM 6 ürününü Mobile World Congress 2017'de tanıttı.

CEP TELEFONU

Cep telefonu, kolayca taşınabilen, geniş kapsama alanlı, kablosuz telefon sistemini kullanan bir iletişim ve multimedya aygıtı.

Cep telefonu ile sağlanan hizmetler, telefon modeline ve servis sağlayıcıya göre değişmekle beraber en yaygın olarak kullanılanları, sesli görüşme ve kısa mesaj hizmetidir. Sesli ve yazılı görüşmenin yanı sıra görüntülü görüşme, görüntülü mesaj, müzikçalar, video oyunları, internet, veri transferi ve hatta ofis uygulamaları gibi tüm diğer bilgisayar işlevlerini kullanıcısına ulaştırabilir.

Cep telefonları internet ve telefon bankacılığı hizmetlerindede kullanılabilir. Paypal gibi çevrimiçi hesapları kullanarak, sms aracılığıyla, satın alınan mal ve hizmetlerin ücretlerinin ödenmesi amacıyla kullanılabilir.

CEP TELEFONU APARTLARI

Simkart

Simkart, cep telefonlarının servis sağlayıcının telefon hizmetinden yararlanmasını sağlayan ve kimlik bilgilerini barındıran bir mikroçiptir. Simkart sözcüğü, İngilizce Subscriber Identity Module (Abone Kimlik Modülü) sözcüklerinin baş harfleri ile kart sözcüğünün birleşmesinden meydana gelmiştir. Simkart cep telefonunun içine yerleştirilir. Çıkarıldığında cep telefonundan normal aramalar yapılamaz. Simkartsız bir cep telefonu ile sadece acil servisler aranılabilir. Simkart başka bir telefona takıldığında eğer yeni telefon farklı simkartlara kilitli değilse normal şekilde çalışır.

Pil

Günümüzdeki cep telefonlarında yaygın olarak şarj edilebilir lityum iyon piller kullanılır. Pilin ömrü telefon modeline, özelliklerine ve kullanıcının alışkanlıklarına göre farklılık gösterir. Cep telefonlarının şarj edilme ihtiyacını minimuma indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak için güneş enerjisi ile çalışan cep telefonları üretimi konusunda yoğun çalışmalar yapılmaktadır.

Anten
Cep telefonlarında sinyalleri daha iyi yakalayabilmek için antene ihtiyaç vardır. İlk modellerde genellikle harici bir anten bulunurken, gelişmiş modellerde harici anten yerine dahili anten bulunur. Modern telefonlarda, SAR etkisini azaltmak amacıyla dahili antenler kullanıcının kulak hizasına gelmeyecek şekilde genellikle cihazın alt kısımlarında konumlandırılırlar.

ÇEŞİTLERİ

Teknolojideki gelişmeler sonucu her geçen gün yeni cep telefonu modelleri çıkmaktadır. Bu modeller zaman zaman farklı grupların özelliklerini de barındırdığı için tam bir sınıflandırma yapmak mümkün değildir. Cep telefonları genel bir sınıflamayla başlıca şu gruplara ayrılır:

Veri girişine göre

Tuş takımlı: Tuş takımlı telefonlar karakter girişi ve menü seçimleri için fiziksel butonlara sahiptir. Başlıca iki gruba ayrılır:

Alfanümerik: Alfanümerik tuşlarda genellikle 0-9 arası rakamları ihtiva eden tuşlar ve bu tuşlara atanmış belirli harfler bulunur. Farklı karakterlere ulaşmak için aynı tuşa birden fazla kez basılması gerekebilir.
Klavyeli: Klavyeli telefonlarda genellikle tüm harfleri ve rakamları kapsayan bir klavye bulunur.
Dokunmatik: Bu tür telefonlarda dokunmatik ekran ya da dokunmatik padlara parmaklar veya özel kalemlerle dokunarak veri girişi yapılabilir.

Bazı telefon modellerinde dokunmatik ekran ve tuş takımı bir arada bulunur.

Gövdesine göre

Normal (düz): Normal veya düz telefonlar, sadece ekrana veya ekran ile aynı düzlemde bulunan bir tuş takımına sahiptir. Tuş takımını ya da ekranı kaplayan, koruyan herhangi bir parça ihtiva etmez. İlk cep telefonları modellerinin tamamı bu şekildedir. Tuş kilidini aktif hale getirmek için genellikle birkaç tuştan oluşan bir kombinasyonu kullanmak gerekir.

Kapaklı: Kapaklı cep telefonlarında (İngilizce: flip phone) tuş takımını, ekranı veya her ikisini birden kaplayan koruyucu bir kapak bulunur. Genellikle bir çift menteşe etrafında dönen kapak, elle veya bir düğme yardımı ile açılıp kapanır. Kapaklı cep telefonlarında ekran ve tuş takımı dış etkenlerden korunurken, tuş kilidi kullanımına da gerek kalmaz.

Kızaklı (kayan kapaklı veya kaydıraklı): Kızaklı telefonlar (İngilizce: slide phone), genellikle bir çift kızak üzerinde hareket eden iki parçadan oluşur. Üstteki parça sadece ekranı, birkaç önemli tuşu ya da her ikisini birden ihtiva eder. Alttaki parça ise genellikle tuş takımını ihtiva eder. Kızaklı cep telefonlarında, genellikle, tuş kilidini açmak için üsteki parçayı kaydırmak yeterlidir.

İzmit Tüpraş patlamasında ölen yaralanan var mı? İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisindeki patlamanın nedeni belli oldu! Kira sorunu artık memleket meselesi
Sonraki Haber