Gmail hesap oluştur, kayıt ol!

Gmail hesap oluştur, kayıt ol! Google'ın e-posta sistemi olan Gmail tüm dünya üzerinde milyonlarca insana hizmet sunuyor. Henüz hesabı bulunmayan veya ikinci bir hesap oluşturmak isteyen kullanıcılar internet üzerinden Gmail hesabı açmak için araştırmalar yapıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Gmail hesap oluştur, kayıt ol! Sign up! Gmail hesap aç! Detaylar haberimizde...

Gmail hesap oluştur, kayıt olDünyanın en yaygın mailleşme uygulaması olan Gmail'de hesap açmak isteyen milyonlarca vatandaş bunun yollarını arıyor. İnternette bu konuda bir çok yöntem olmasına rağmen aradığı bulmakta zorlanan kullanıcılar için haberimizde bu konuyu derledik. Gmail hesap oluştur! Kayıt ol! Sign Up! Gmail hesap aç! İşte detaylar...

GMAİL HESAP OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

GMAİL HESAP OLUŞTUR, KAYIT OL!

Gmail, Google'ın sunduğu reklam destekli ücretsiz bir e-posta hizmeti. Kullanıcılar Gmail'e güvenli web postasının yanı sıra POP3 veya IMAP4 protokolleri aracılığıyla da erişebilir. Gmail ilk olarak 1 Nisan 2004'te yalnızca davet üzerine kullanılabilen bir beta sürüm yayınladı ve 7 Şubat 2007'de herkese açık hale getirildi, bu sırada halen beta durumundaydı. Hizmet 7 Temmuz 2009'da beta durumundan diğer Google Apps hizmetleriyle birlikte güncellendi.

Gmail mobil uygulaması Androidde
Kullanıcı başına 1 GB'lık ilk depolama kapasite teklifi ile, Gmail web postası standardını önemli ölçüde arttırdı. Ücretsiz depolama için webmail standardını 2 MB'den4 MB'ye artırarak bu hizmeti aynı dönemde Hotmail gibi rakiplerinin sunduğu miktarın önemli ölçüde üzerine taşıdı. Ekler dahil her bir Gmail iletisi en fazla 25 MB olabilir. Gmail aramaya yönelik bir arayüze ve Internet forumuna benzeyen "konuşma görünümü"ne sahiptir.Web geliştiricilerine göre Gmail, Ajax kullanımı açısından önemlidir. Gmail, Linux üzerinde Google GFE/2.0 ile çalışır. Dünya çapında 425 milyon aktif kullanıcı ile en yaygın kullanılan web tabancı e-posta sağlayıcısıdır.] 2014 öngörülerine göre, orta ölçekli ABD şirketlerinin %60'ı Gmail'i kullanıyordu. Mayıs 2014'te, Gmail Google Play'daki, Android aygıtlarında bir milyar yüklemeye sahip ilk uygulama oldu. Ayrıca, Android mobil işletim sisteminde çalışan akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların hizmetlerini ve Googlenin diger ürünlerini kullanmak için Google Account kimlik hesabı gereklidir ve bu, Gmail e-posta hesabı ile yaratılır.

Mayıs 2015'te Google, Gmail'in 900 milyon aktif kullanıcısına sahip olduğunu ve bu kişilerin% 75'inin mobil cihazlarda hizmeti kullandığını açıkladı. Şubat 2016'da Google, Gmail'in 1 milyar aktif kullanıcıdan geçtiğini açıkladı.

Gmail'in içine anında mesajlaşma sistemi de (Google Talk) yerleştirilmiştir. Bu sistemle başka bir program yüklemeye gerek kalmadan anında mesajlaşılabilir, ayrıca bu mesajlaşma kayıtları içinde arama yapılabilir.

GMAİL HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYINIZ SİGN UP!

Özellikler
Ayrıca bakınız: Gmail arayüzü
Depolama
Gmail ilk olarak 1 GB'lık depolama alanı ile başladı.

1 Nisan 2005'te Gmail'in ilk yıldönümünde, sınır 2 GB olacak şekilde iki katına çıkarıldı. Gmail ürün yönetim direktörü Georges Harik, Google'nin "sonsuza dek insanlara daha fazla alan vermeye devam edeceğini" belirtti.

24 Nisan 2012'de Gmail'deki 7,5 GB'dan 10 GB'a çıkan ücretsiz depolama artışını Google Drive'ın açılışının bir parçası olarak duyuruldu.

13 Mayıs 2013'te Gmail, Google Drive ve Google+ Fotoğraflar arasında genel depolama birleştirmesi duyuruldu; bu sayede kullancılara bu üç hizmet arasında 15 GB'lık ücretsiz depolama sağlandı.

Kullanıcılar bir aylık abonelik planı içinde Gmail, Google Drive ve Google+ Fotoğraflar arasında paylaşılan ek depolama satın alabilir. 15 GB'a kadar olan depolama ücretsiz ve ödemeli planlar ise 30 TB'a kadar imkan sağlamaktadır.

Yığın mesaj filtresi
Gmail'in yığın mesaj filtreleme topluluk güdümlü sistem özelliğine sahip; bir kullanıcı bir e-posta mesajını yığın mesaj olarak işaretledi mi, bu bilgi sistemin gelecekteki benzer mesajı tüm Gmail kullanıcıları için tespit etmesine yardımcı oluyor. Kullanıcılar yığın mesaj olarak işaretlenen e-postanın belirli bir şekilde işlenmesi için ince ayarlama yapabiliyor.Google Inc., Gmail'e gönderilen ve Gmail'den gönderilen e-posta mesajlarının hesap sahibi dışında başka herhangi birisi tarafından okunmadığını ve bilgisayarlar tarafından okunan içeriğin de sadece reklamların içerikle alakasını artırmak ve yığın mesajları engellemek için kullanıldığını belirtiyor. Outlook.com ve Yahoo, gibi diğer popüler e-posta hizmetlerinin gizlilik politikaları kullanıcıların kişisel bilgilerinin toplanılmasına ve reklam amaçlı kullanılmasına izin veriyor.

Gmail Mobil
Gmail Mobil 40'tan fazla dilde kullanılabiliyor. Ücretsiz bir hizmet olan Gmail Mobil Gmail'e mobil cihazlardan erişim sağlamak için geliştirildi. Gmail Mobil, Gmail sunduğu özelliklerin birçoğunun daha küçük mobil ekranlara etkili şekilde ulaştırılabilmesini sağlıyor.

22 Eylül 2009 tarihinde Google, Google Sync'i iPhone ve iPod Touch platformları için kullanarak Gmail'e push desteği ekledi.

Sosyal ağ entegrasyonu
9 Şubat 2010 tarihinde Google kendine ait, Gmail ile entegre, kullanıcıların bağlantı ve medya paylaşımı olduğu kadar durum güncellemelerini de paylaşabilmelerini sağlayan yeni sosyal ağ aracı Google Buzz'ı hizmete soktu.[39] Buzz, Gmail topluğunda ses getiren ve Google'ın bu başlangıç seçimini hemen geri almasına neden olan otomatik tercih seçeneğiyle başlatıldı. Buzz'a, yerini Google+'a bırakarak, 2011 yılı Aralık ayında son verildi.

2014 yılı Ocak ayı itibarıyla Google, birbirlerinin e-posta adresleri olmasa bile Gmail kullanıcılarına Google+ hesabı olan kullanıcılara e-posta göndermesine izin verdi.

Gmail sohbette Google Voice
Ana madde: Google Voice
2010 yılı Ağustos ayında Google, Gmail'in Google Chat arabirimiyle entegre telefon hizmeti sunan bir eklenti yayınladı. Bu hizmetin başlangıçta herhangi bir resmi adı yoktu; Google bunu "Google Voice'lu Gmail Sohbet" ve "Gmail'de Telefonları Arayın" derken, şimdi bu hizmeti Google Video ve Sesli Sohbet olarak adlandırıyor. Bu hizmet kullanıcıların Gmail hesapları içerisinde ABD ve Kanada'ya en azından 2012'nin sonralarına doğru ücretsiz telefon araması yapabilmelerini sağlıyor. Gmail hesabı olan kullanıcılar aynı zamanda belirli bir ücret tarifesine göre diğer ülkeleri de arayabiliyor. Hizmet 26 Ağustos 2010 tarihinde, 24 saat içerisinde 1 milyondan fazla aramanın günlük kaydını tuttu.

2015 yılı Şubat ayı itibarıyla Google Voice'lu Gmail Sohbet halen kullanıcıların ABD, Kanada ve diğer birkaç ülkeyi ücretsiz olarak arayabilmesini sağlıyor.[kaynak belirtilmeli]

Google Voice çok yönlü video konferans (doküman paylaşım destekli) artık Google Hangouts ile entegre edilmiş durumda.

Gmail Arama
Gmail'e e-posta mesajlarında arama yapılabilmesi için bir arama çubuğu entegre edildi. Arama çubuğu aynı zamanda kişiler, Google Drive'da depolanan dosyalar, Google Takvim etkinlikleri ve Google Sites içerinde de arama yapabiliyor. Arama özelliği aynı zamanda Google Search üzerinde internet aramaları da yapabiliyor. 21 Mayıs 2012 tarihinde Gmail, kullanıcının e-posta mesajlarından tahminli otomatik tamamlamayı içerecek şekilde arama fonksiyonelliğini artırdı. İnternette aramada olduğu gibi Gmail'in arama fonksiyonelliği ('altdize araması' olarak da bilinen) kelime parçacıklarında arama yapılmasını desteklemiyor; ancak, kısmi dize kök ayırma (örn: 'ay' kelimesiyle yapılan arama 'aylar' terimini içeren e-posta mesajlarını da gösterecektir).

GMAİL HESAP AÇ, KAYIT OL!

Güvenlik
Bir defasında Gmail, kullanıcı verilerini almak için şifrelenmemiş bir bağlantı kullandı; bağlantının şifrelenmesi sadece oturum açma sayfası için kullanılmıştı. Ancak, https://mail.google.com/mail/ adresini https://mail.google.com/mail/, değiştirerek kullanıcılar Gmail'i güvenli bağlantı kullanmaya zorlayarak, e-posta ve kişi bilgileri gibi JavaScript verisi olarak sayfa kaynak kodunda düz metin olarak iletilen kullanıcı bilgilerini üçüncü tarafın dinlemesi riskini azaltıyordu. 2008 yılı Temmuz ayından başlayarak, Gmail'i sadece HTTPS erişimi için yapılandırmak mümkündü; bu yapılandırma HTTP üzerinden gerçekleştirilen tüm güvensiz bağlantıları engelledi. POP3 ve IMAP erişimi, Taşıma Katmanı Güvenliği ya da TLS'i kullanılıyor. Günümüzde Gmail artık güvenli HTTPS bağlantısına varsayılan olarak bağlanıyor.

Mozilla Thunderbird gibi e-posta istemcileri e-posta gönderirken TLS'i kullansa da, desteklenmediği sürece e-posta Gmail sunucularından hedef alan adının posta aracısına gönderilirken kullanılmaz; dolayısıyla bir aşamada kullanıcının e-posta mesajı yine de şifrelenmemiş düz metin olarak iletilebilir.

20 Mart 2014 tarihinde Google, Edward Snowden'in 2013 yılındaki gizlilik açıklamalarına yanıt olarak Gmail'in genel güvenliğinin iyileştirilmesi uygulaması duyuruldu. Tüm Gmail e-postalarının gönderilmesi ve alınması için şifrelenmiş bir HTTPS bağlantısı kullanılacak ve "gönderdiğiniz ya da aldığınız her bir e-posta mesajı -%100'ü - şirketin sistemleri arasında dahili olarak taşınırken de şifrelenecektir.

2007 yılı içerisinde Gmail, çapraz site komut çalıştırma güvenlik açıkları üzerinde hesabın tamamının risk altına alınmasına neden olan, Google'ın sunucusunda depolanmış bir dosya üzerinde google.com ana sayfasını ya da bilgilerin açığa çıkmasını etkileyen ve geçerli oturum açmış kullanıcının tüm e-posta kişilerini içeren ciddi güvenlik açıkları vardı. İnternette ilk olarak açığa çıkmasının ardından, bu güvenlik açığı hızlıca yamalandı.

Gmail yığın mesaj filtreleme hizmeti sunmaktadır: sistem yığın mesaj olarak işaretlenen mesajları 30 gün sonra otomatik olarak siler. Kullanıcılar tüm mesajların yığın mesaj filtresini atlaması için bir kural oluşturarak yığın mesaj filtreleme sistemini devre dışı bırakabilirler. Sadece Gelen Kutusuna gönderilen e-postalara POP3 ile alınabildiğinden, POP3 kullanıcıları Yığın Mesaj klasörünü sadece web arabirimi üzerinden el ile kontrol edebilirler. Bu, POP3'ün sahip olduğu teknik bir kısıtlamadır. 2008 yılında, Gmail hesaplarına gönderilen e-postaların yaklaşık %75'i yığın mesaj olarak filtrelendi.

Web e-posta üzerinden Gmail'i kullanan kullanıcıların IP adresleri, Paul Buchheit tarafından başlarda verilen bir kararla güvenliklerini sağlamak üzere gizlenir.

Gmail, tüm gelen ve giden e-posta mesajlarının e-posta eklerinde virüs olup olmadığını otomatik olarak tarar. Okuyucunun açmaya çalıştığı bir ekte bir virüs bulunursa, Gmail virüsü temizleyip, temizlenmiş olarak eki açmaya çalışacaktır. Gmail aynı zamanda tüm giden ekleri de tarar ve virüs bulunması halinde mesajın gönderilmesini engeller. Gmail ayrıca kullanıcıların yürütülebilir dosyaları veya yürütülebilir dosyalar bulunduran sıkıştırılmış arşiv dosyaları gönderip almasına izin vermez.

5 Haziran 2012 tarihin kullanıcıları devlet destekli saldırılara karşı korumak için yeni bir güvenlik özelliği tanıtıldı. Google analiz bir hükumetin bir hesaba girmeye çalıştığını gösterdiğinde, Gmail şöyle bir bildirim görüntüleyecektir "Uyarı: Devlet destekli saldırganlarının hesabınıza ya da bilgisayarınıza girmeye çalıştıklarını düşünüyoruz."

Dokuz aylık bir etkin olmama durumundan sonra Google bir Gmail hesabını sonlandırabilir (2008 itibarıyla). Diğer web tabanlı hizmetlerin bir hesabı etkin değil olarak işaretlemek için farklı ve çoğunlukla daha kısa süreleri bulunuyor. Yahoo! Mail durağan hesapları on iki ay sonra devre dışı bırakıyor.

Iki Adımlı Doğrulama
Gmail, iki faktörlü doğrulamanın bir şekil olan 2 Adımlı Doğrulamayı destekler. Bir defa etkinleştirildiğinde, yeni bir bilgisayarda oturum açarken kullanıcı adı ve parolasını girdikten sonra, ikinci metodu kullanarak kullanıcıların kimliklerini doğrulamaları gerekiyor. Genellikle kullanıcılar telefonları bir metin mesajı veya sesli aramayla gönderilen 6 haneli bir kod giriyor. Kullanıcılar aynı zamanda, Google Authenticator gibi uyumlu bir mobil cihaz da kullanabilirler.

21 Ekim 2014 tarihinde Google, Evrensel İkincil Faktör (U2F) entegrasyonunu iki aşamalı doğrulama için fiziksel güvenlik anahtarına izin veren Chrome tarayıcısına entegrasyonunu duyurdu. Kullanıcılar SMS ile gönderilen doğrulama kodları ya da telefonlarında oluşturulan kodlara güvenerek, İki Aşamalı Doğrulama'yı birinci yöntemi seçerek, U2F Güvenlik Anahtarı'nı seçebilirler. 6 haneli kodlarla karşılaştırıldıklarında, Güvenlik Anahtarı oltalamaya karşı daha iyi koruma sağlar ve bir mobil cihaza olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

24 saatlik kilitlemeler
Bir algoritma, Google'ın "hesabınıza girildiğini belirtebilecek anormal kullanım" olarak adlandırıldığı girişimi, hesabın bir dakika ila 24 saat arasında, algılanan etkinliğin türüne bağlı olarak otomatik olarak kilitlenir. Kilitleme için listelenen nedenler şöyle:

"Kısa bir zaman diliminde POP veya IMAP üzerinden yüksek miktarlarda e-posta alma, silme ya da indirme (POP) veya IMAP. 'Bölüm 4'te Kilitlenme' gibi bir hata mesajı alıyorsanız, Gmail'e yaklaşık 24 beklemenin ardından erişebileceksiniz."
"Çok büyük bir sayıda teslim edilemeyen mesajların bir çoğunu gönderirken (geri dönen mesajlar).

"Dosya paylaşımı veya dosya depolama yazılımı ve tarayıcı uzantısı ya da hesabınıza otomatik olarak günlük kaydınızı yapan, üçüncü taraf yazılımın kullanımı."
"Gmail'in birden fazla oturumlarını açık kalması."

"Tarayıcıyla ilgili konular. Gelen Kutunuza erişmeye çalışırken tarayıcınızın sürekli olarak yeniden yükleme yaptığını görürseniz, muhtemelen tarayıcı sorunudur ve tarayıcınızın önbelleğiniz ve çerezlerini temizlemeniz gerekebilir."

Google Apps sağlayıcı markalaması
10 Şubat 2006 tarihinde Google "Alan Adınız için Gmail" hizmetini tanıttı. Beta testine katılan tüm şirketler kendi alan adları genelinde Gmail'i kullanma izni aldılar. O zamandan beri Google, Google Takvim, Google Sayfa Oluşturucu ve daha fazlasının özelleştirilebilir sürümlerini içeren Google Apps'i geliştirdi. Mevcut çeşitli sürümleriyle bu büyük şirketleri olduğu kadar küçük şirketleri de hedefliyor.

ISS'ler ve portalları hedef alan bir hizmet olan Google Apps İş Ortağı Sürümü markaya göre özelleştirilebilir Gmail hesaplarıyla birlikte diğer Google hizmetlerini (Takvim ve Dokümanlar gibi) sunar.

Arayüz
Ana madde: Gmail arayüzü
Gmail kullanıcı arayüzü, iki veya daha fazla kişi arasındaki birkaç iletiyi tek bir sayfada gruplandıran e-posta arama ve konuşma dizilendirmesi üzerine odaklanarak diğer web posta sistemlerinden ilk başta farklılık gösteriyordu, fakat daha sonra bu yaklaşım rakipleri tarafından kopyalandı. Gmail'in kullanıcı arayüzü tasarımcısı Kevin Fox, kullanıcıların diğer yerlere gitmek zorunda kalması yerine kullanıcıların kendilerini sürekli tek bir sayfada olup yalnızca o sayfadaki şeyleri değiştiriyormuş gibi hissetmelerini amaçladı. Gmail'in arayüzü ayrıca 'etiketler'in kullanımını sağladı – geleneksel klasörlerin yerine geçti ve e-postaları düzenlemede, gelen e-postaları otomatik olarak düzenleme, silme veya başka adreslere iletmek için filtrelemek ve otomatik olarak iletileri 'önemli' olarak işaretlemek için daha esnek bir yöntem sağladı.

Gokalaf Kimdir? Göktuğ Alaf Boyu, Kilosu? Göktuğ Alaf Sevgilisi Kim? Galatasaray fırsat transferi için pusuda bekleyecek YouTube Tolunay Ören Kimdir? Evli Mi? Tolunay Ören Instagram
Sonraki Haber