Gölge Boksu Nedir? Gölge Boksu Çalışma Rehberi

Boksun temeli olan Gölge Boksu hayali bir rakibe karşı vuruş ve sabunma teknikleri kullanılarak yapılan bir spor türüdür. Farklı branşların teknikleri kullanılarak yapılan bu spor türünde amaç sadece yumruk atmaktan ibaret değildir. Peki Gölge boksu nedir? Gölge boksu yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Özellikle başlangıç seviyesinde olan sporcular için gölge boksu eğitmenlerin gözetiminde yapılmalıdır. Zira boksta kazanılan yanlış alışkanlıkların telafisi uzmanlara göre pek mümkün değildir. Ayna karşısında yapılması tavsiy edilen gölge boksunu normal bokstan ayıran özelliklerden en önemlisi gölge boksunda ayak ve dizler de çalışmaya dahil edilir.

GÖLGE BOKSU NEDİR?

Her şeyden önce kişisel bir aktivite olan gölge boksu ısınma niteliğindedir. Gölge boksunun temelinde farklı spor dallarına ait hareketler serisinin vücuda uygulanması yatar. Bir ekipmanla kullanılmadığı için de vuruş ve savunma teknikleriyle adım uygulamalarında kendinizi tanıma fırsatı sunar.

Gölge Boksunda Amaç Nedir?

Gölge boksu sayesinde vücudun çalışması ve sıkılaşması sağlanır. Özellikle kilo verdirmesiyle meşhurdur. Farklı açılarda ve pozisyonlarda yapılan ayak hareketlerine aşina olmanızı sağladığı gibi dans ve ritim duygusunun gelişmesinde yardımcı olur.

Gölge boksu vücudun bütününü çalıştıran bir spor türüdür. Ayak parmaklarından boyun kaslarına kadar spor esnasında çalışır. Serbest hareketler gibi dursa da gölge boksunda hareketler tekrara dayalıdır. Bu da kondisyon seviyesinin ayarlanmasında yardımcıdır.

Gölge Boksu Nerede Yapılır?

Özel bir ekipman olmadığı için gölge boksunda özel bir alanın kullanılmasına gerek yokru. Bu alan bir ayna karşısında olabileceği gibi ev odası, spor salonu ya da açıkhava gölge boksunun yapılabileceği yerler arasındadır.

Ancak kendinizi rahat hissedebileğiniz bir yer olmasına dikkat etmelisiniz. Rahat kıyafetler giyilmelidir. Ayna karşısında yapabileceğiniz gölge boksuyla hareketlerinizi pekişmesine katkı sağlayabilirsiniz.

TFF'nin başına Mesut Özil mi geçiyor? Boğaz'da denize düşüp kaybolan 2 gencin kimlikleri belli oldu! Prof Dr. Naci Görür'den yeni uyarı: "Endişe verici, ciddi çalışılmalı"
Sonraki Haber