GSS prim borcu sorgulama 2021! GSS prim borcu nasıl öğrenilir?

GSS prim borcu sorgulama işlemleri vatandaşların gelir testlerine baktıkları sağlık hizmeti olarak bilinir. Sigortalı çalışanların devlet hastanelerinden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri için GSS prim borcu olmaması gereklidir. Peki, GSS prim borcu sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

GSS (Genel sağlık sigortası) erkek ya da kadın çalışanların yararlandığı sağlık hizmetidir. Sigortalı olarak çalışan ya da sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişiler statüsünde yer alan kişiler dışında bulunan herkes, GSS ile sağlık hizmetlerinden faydalanır. Ancak GSS içinde aylık olarak belirli bir ücret ödenir. Bu ücretin ödenmediği durumlarda GSS prim borcu ortaya çıkar.

Herhangi bir özel kuruluşta görev alan sigortalı çalışanların devlet hastanelerinden ücretsiz yararlanmaları adına çıkarılan GSS sistemi devreye alındı. Bu bağlamda bireyler hane içerisinde yer alan gelire göre SGK’ya belirli bir ödeme gerçekleştirir. Bunun içinde hastanelerden ücretsiz faydalanmaya devam etmek adına GSS prim borcu sorgulama işlemlerinin temiz çıkması gerekir.

GSS PRİM BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

GSS prim borcu sorgulama işlemleri için vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden bunu kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Daha önceden PTT kanalı üzerinden kendilerine verilecek olan şifre ile TC kimlik numaralarını da e-Devlet sistemine girerek GSS prim borcu sorgulama işlemi yaparak bunu öğrenebilirler.

- Öncelikle e-Devlet sistemine TC Kimlik no ve şifre ile giriş yapın.

- Daha sonrasında arama kısmına ‘GSS’ yazın.

- Karşınıza çıkacak olan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesine tıklayın.

- Bunun sonuncunda sadece size ait olan GSS prim borcu sorgulama işlemini gerçekleştirin.

GSS PrPRİM BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?

GSS prim borcu sorgulama işlemi yapmak için öncelikle belirli evrakları temin ederek işlem başlatmanız gerekmektedir.

GSS başvurusunda bulunmak için;

- Kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Hizmetler Birimine gidilerek, GSS başvuru formu doldurulur.

- Muhtardan, e-Devlet sisteminden ya da Nüfus Müdürlüklerinden ikametgah belgesi alınır.

- Kimlik fotokopisi çektirilir.

- Alınan formda ilgili alanlar doldurulduktan sonra vergi dairesine gidilerek bu kısımlar imzalatılır.

- Mahalle muhtarı gerekli yerleri doldurur ve imzalar.

- Bütün alanlarda doldurulduktan hemen sonra bunlar kaymakamlığa teslim edilir.

İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu Bakan Fidan’dan Şam paylaşımı: “Misafirperverliklerini özlemişiz” 23 Aralık 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!
Sonraki Haber