Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Sınır kapılarında yoğunluk...

İNCİR AĞACI DALINI YANINDA GÖTÜRDÜ

Yaklaşık 4 haftalık tatillerinin sonunda sınır kapısına gelen gurbetçiler, memleketlerinden aldıkları yiyecek ve hatıraları da bagajlarına yükleyip, vatan hasretiyle bir sonraki yılı iple çekmeye başlıyor.

Memleketi Aksaray'da 3 hafta kaldıktan sonra geri dönmek üzere yola çıkan Yaşar Dinç, eşinin Almanya'da dikmek üzere yanında incir ağacı dalı götürdüğünü belirtti. Dinç, "Memlekette 3 hafta geçirdik ve artık ne yazık ki geri dönüyoruz, ayrılma vakti geldi. İçimizde hüzün var, ne de olsa burada doğup büyüdük. Mesela eşim incir ağacının bir dalını almış, Almanya'ya dönüşte ekecek onu. Kavunumuz var, diğer meyvelerimiz var. Memleketteki lezzetlerin tadı bir başka oluyor. En fazla 1 hafta idare edecek bunlar ama bir nebze de olsa özlemimizi giderecek" ifadelerini kullandı.

Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor! İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları ABD medyası yazdı! Lübnan'daki telsizler nasıl patlatıldı? Boynunda kanama, çürüme ve sıvılaşma... O bölgelerde kuvvetli yağış için tedbirinizi alın! İşte o iller... Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı!