Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü DGS geçiş bölümleri nelerdir? DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılır?

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu Dikey Geçiş Sınavı ile 2 yıl daha okuyarak eğitimini 4 yılda tamamlayabilir. Tabii ki herhangi bölümde öğrenimini tamamlayamaz. Sadece mezun olduğu bölümün belirtilen ilgili bölümlerinde öğrenimini tamamlayabilirler. Peki bu bölümler nelerdir? İşte detaylar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün Dikey Geçiş Sınavı İle hangi bölümlere gideceğine geçmeden önce bilmeyenler için öncelikle Dikey Geçiş Sınavının ne olduğuna bakalım.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NEDİR?

DGS’nin açılımı dikey geçiş sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için düzenlenir. Dikey geçiş sınavıyla ön lisans programlarından mezun olan kişilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapma olasılığı vardır. Dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür. DGS sınavının amacı, sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir çünkü lisans öğretiminde başarının en önemli anahtarlı bu sayısal ve sözel becerilerdir. Dikey geçiş sınavı sadece 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar içindir. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma koşulu aranmaktadır.

Mezun olduktan sonra 4 senelik üniversiteye geçiş hakkı sunan DGS geçiş bölümleri nelerdir? Halkla İlişkiler ve Tanıtım meznun DGS ile hangi bölümlerde okuyabilir?

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM DGS BÖLÜMLERİ

Halkla ilişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık ön lisans bölümlerinden 2 yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeye hak kazanırlar. DGS'yi başarılı bir şekilde tamamlayan öğreciler şu bölümlere geçiş yapabilir;

-Görsel İletişim Tasarımı
-İletişim Bilimleri
-İletişim Sanatları
-İletişim ve Tasarımı
-İletişim Tasarımı ve Yönetimi
-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
-Halkla İlişkiler ve Tanıtım
-İletişim
-Reklam Tasarımı ve İletişimi
-Reklamcılık
-Sosyoloji

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunlarının aşağıda belirteceğimiz farklı bölümlere de tercih yapabilirler. Bu bölümlerde eğitim görebilmek için Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) İle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi İle İşletme Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını; İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin Açıköğretim Lisans Programlarını Tercih Edebilecek Ön Lisans Programları (Programların 5. Yarıyılına Fark Dersleri Almadan Kayıt Yapılabilecektir) na DGS ile geçiş hakkı bulunmaktadır.

DGS ile geçiş hakkı bulunan bölümler;

-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
-İktisat
-Kamu Yönetimi
-Maliye
-Uluslararası İlişkiler
-İşletme
-Konaklama İşletmeciliği
-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
-Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Ünlü oyuncu Ece Uslu'ya evrakta sahtecilik şoku Beşiktaş'ta Al Musrati transferi iptal oldu Altın, küresel piyasalarda tarihi zirveye bir adım daha yaklaştı
Sonraki Haber