Haluk Levent'ten Ukrayna'daki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Jamala ile konser teklifine yanıt

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, ünlü şarkıcı ve AHBAP Derneği'nin kurusucu olan Haluk Levent'e, Rusya'nın saldırısından kaçıp Türkiye'ye sığınan Eurovision 2016 birincisi Ukraynalı şarkıcı Jamala ile ortak konser teklifinde bulundu. Haluk Levent ise ''Kesinlikle ! Seve seve. Yeri de Filistin olmalı'' yanıtını verdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı sonucu binlerce kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Onlardan biri de Kırım Türkü Jamala oldu. 2016’da Eurovision Şarkı Yarışması’nda Ukrayna’ya birinciliği kazandıran 38 yaşındaki Ukraynalı şarkıcı Jamala iki çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığındı.

Ukrayna Büyükelçiliği de bugün Haluk Levent’e sosyal medya üzerinden şarkıcı Jamala ile ortak konser teklifinde bulundu.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Eurovision 2016 birincisi Jamala, Rusya’nın sürdürdüğü savaştan dolayı iki çocuğuyla Türkiye’ye geldi. Ukrayna halkı için başlattığımız yardım kampanyamıza destek olmak adına bir konserde Jamala ile barış ve özgürlük şarkıları söylemek ister misiniz?” ifadelerine yer verildi.



''SEVE SEVE...''

Haluk Levent ise kendisine gelen bu teklife, “Kesinlikle! Seve seve. Hem Ukrayna halkı için söyleyelim hem de iki yüzlü batının unuttuğu Ortadoğu halkları için söyleyelim. Yeri de Filistin olmalı. Şarkılar insan ayrımı yapmaz. Şarkılar sınır dinlemez. Bu konser bence çok güzel olur” şeklinde cevap verdi.

Ukraynalı şarkıcı Jamala, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla 2 çocuğuyla birlikte Kiev'i terk ederek önce Ternopil şehrine, çatışmaların artmasıyla da Romanya üzerinden İstanbul'da yaşayan ablasının yanına geldi.

JAMALA HAKKINDA

ırım Tatar sürgününü ve büyükannesinin yaşadığı trajediyi konu alan "1944" adlı şarkıyla 2016'da İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen 61. Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Jamala, yarışmada Ukrayna’yı temsil etti.

Yarışmada 534 puanla birinci olan Jamala, şarkının klibini, Ukrayna'nın Çernovtsi bölgesinde, bin 565 metre yükseklikte, Tomatik Dağı'ndaki terkedilmiş bir askeri üste çekti.

Kazandığı birincilik sayesinde yıllarca saklanan Kırım tarihinin büyük bir kesim tarafından öğrenilmesini sağlayan Jamala'ya "Ukrayna Halk Sanatçısı" unvanı verildi.

Sanatçı, 2017'de Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü iyi niyet elçisi oldu.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla sosyal medya hesabından savaş karşıtı ve Ukrayna'yı destekleme çağrısında bulunan Jamala, çocuklarıyla gerçekleştirdiği zorlu yolculuktan kareleri de takipçileriyle paylaştı.

Başarılı yorumcu ayrıca, Eurovision'da kendisine birincilik kazandıran "1944" adlı şarkının bir bölümünü, Ukrayna'daki son görüntülerle birleştirerek, "Tüm dünyanın desteğine ihtiyacımız var. Bu savaş bir an önce bitmeli. Ukrayna'nın yanında olun" mesajıyla takipçileriyle paylaştı.

Galatasaray - Paok | Canlı maç anlatımı Biden'dan Trump için ilginç açıklama! TFF'den, Ali Koç'u çok şaşırtan sunum: Küçük dilimizi yuttuk!
Sonraki Haber