Hamas lideri Yahya Sinvar’ın şehadetinden önce son görüntüsü ortaya çıktı!

İsrailli kaynakları Hamas lideri Yahya Sinvar’a ait olduğunu ifade ettikleri son görüntüsü ortaya çıktı. Başı ve yüzü sarılı olan Sinvar’ın tank atışı ile şehit edilmeden önceki son görüntüsü olduğunu iddia ediyorlar.

İsrail’in tarafından yapılan bir açıklama, tüm dikkatlerin bir kez daha Ortadoğu’ya çevirdi. İsrail yaptığı açıklamada, Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmüş olabileceği açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından Hamas tarafından yapılan açıklamada ise, iddiaların gerçek olmadığı kaydedildi.

YAHYA SİNVAR’IN ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON BAKIŞI AJANSLARA DAĞITILDI

Tüm bu gelişmeler olurken, İsrail basınında Hamas lideri Yahya Sinvar'ın enkaz altındaki cansız bedenini gösterdiği iddiasıyla bazı fotoğraflar paylaştı. İsrailli kaynaklar, son görüntünün Hamas Lideri Yahya Sinvar’a ait olduğunu ifade etti. Aynı kaynakların iddialarına göre ise, başı ve yüzü poşu ile örtülü olan Sinvar’ın tank atışı ile şehit edilmeden önceki son görüntüsü olduğunu iddia ediyorlar. Öte yandan, Hamas’ın son lideri Yahya El-Sinvar’ın üzerinden çıkan eşyalarımda medyaya servis edildiği kaydedildi. Bu görüntüde, bir tesbih ile beraber, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) Efendimiz’in okuduğu günlük dualarının bulunduğu bir dua kitabın olduğu görülüyor. Öte yandan görüntülerde, Sinvar'ın sağ kolu koptuğu belli olurken sol elinde de 1 parmağı kopmuş olduğu anlaşılıyor. Yahya Sinvar son anlarında, bir İsrail askerini el bombası ile yaralıyor ve sonrasında tank atışı ile şehit oluyor.

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yeni lideri Yahya Sinvar olmuştu. 1989 yılında, iki İsrailli askerin öldürülmesi ve Filistinli muhbirlere karşı suikastlar düzenlemekle suçlanan Sinvar, dört kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 22 yıl boyunca İsrail hapishanelerinde kalan Sinvar, 2011 yılında Gilad Shalit takası kapsamında serbest bırakıldı.

SERBEST KALDI

Sinvar, üç kez tutuklandı. Ancak Hamas ile İsrail arasındaki müzakereler sonucu serbest kaldı. O günden bu yana, Hamas içinde yükselmeye devam etti. Sertlik yanlısı Yahya Sinvar, 2017 yılından beri Gazze’de siyasi lider ve bu görevi Haniye’den devralmıştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 2015 yılında kendisini uluslararası teröristler kara listesine dahil etti.

400 BİN DOLAR ÖDÜL KONDU

Yahya Sinvar'ın 7 Ekim saldırılarının arkasındaki isim olduğu belirtiliyor. Ayrıca Sinvar'ın Hamas'ın Gazze sorumlusuydu. İsrail, Sinvar'ın başına 400 bin dolarlık ödül koysa da, henüz onu öldürmeyi başaramadı. Heniyye'nin diplomatik tutumunun aksine agresifliği ile bilinen Sinvar'ın Hamas'ı nasıl idare edeceği merak konusu.

Elazığ'da gece vakti deprem! İsrail'e gelince kedi, KKTC'ye gelince aslan! Akıllarda ise tek soru? Konak Belediye Başkanı aylar önce borç içinde olduklarını açıklamıştı!
Sonraki Haber