Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü? İsrail ordusu: Kontrol ediliyor! Hamas'tan açıklama geldi...

İsrail ordusundan gelen açıklamaya göre Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar'ın ölüp ölmediği kontrol ediliyor. İsrail basını, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın enkaz altındaki naaşını gösterdiği iddiasıyla bazı fotoğraflar yayınladı. İddialar sonrası Hamas'tan ilk açıklama geldi.

Son dakika haberi: İsmail Heniyye'nin İsrail saldırısında ölmesi üzerine Hamas'ın liderliğine geçen Yahya Sinvar'ın da öldürüldüğü iddia edildi.

"ÖLÜP ÖLMEDİĞİ KONTROL EDİLİYOR"

İsrail ordusundan gelen açıklamada, Sinvar'ın ölüp ölmediğinin kontrol edildiği belirtildi.

IDF’te yapılan açıklamada, operasyon sonrası yapılan değerlendirmelerin sürdüğü fakat öldürülen üç kişiden birinin Hamas lideri Yahya Sinvar olabileceği belirtildi.

Açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki operasyonlar sırasında etkisiz hale getirilenlerden birinin Yahya Sinwar olma ihtimalini araştırıyoruz” denildi.

HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA: ALGI OPERASYONU VE MANİPÜLASYON

Yahya Sinvar'ın öldürülüp öldürülmediği ile ilgili Hamas'tan olduğu iddia edilen bir açıklama geldi. 

Açıklama şu şekilde: 

"İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor. Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor. Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir."

İsrail basını, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın enkaz altındaki naaşını gösterdiği iddiasıyla bu  fotoğrafları yayınladı.

YAHYA SİNVAR'IN NAAŞI MI? KOL SAATİ DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

İsrail basınının Yahya Sinvar'ın naaşı olarak paylaştığı görüntülerde kol saati dikkat çekti. Sinvar'ın son günlerde kullandığı kol saatinin farklı olduğu görüldü. Görüntülerdeki naaşın Sinvar'a ait olup olmadığı araştırmaların ardından açıklanacak. 

SİNVAR UZUN SÜREDİR İSRAİL'İN HEDEFİNDE

İsrail gazetesi Haaretz geçtiğimiz günlerde, İsrail'in son aylarda Sinvar'ın saklandığından şüphelenilen bölgelerdeki tünelleri bombaladığını bildirmişti.

Hamas lideri Yahya Sinvar, suikast sonucu hayatını kaybeden İsmail Haniye’nin yerine seçilmişti.

Sinvar, 7 Ekim 2023'teki İsrail saldırısının baş mimarı olarak biliniyordu.

HAMAS'IN ÖNCEKİ LİDERİ HANİYE BAŞKENT TAHRAN'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hamas'ın önceki siyasi lideri İsmail Haniye, 31 Temmuz 2024'te İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katıldıktan sonra sabahın erken saatlerinde İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen suikastla öldürülmüştü.

Bakanı Fidan: Yahya Sinvar'ın ölümünü kabul etmemiz mümkün değil Hamas: Ölmüş olduğuna dair işaretler var MasterChef 17 Ekim 2024 dokunulmazlığı kim kazandı?
Sonraki Haber