Hangi belgelerle oy kullanılabilecek?

YSK, internet sitesinden yaptığı açıklamada, vatandaşların 16 Nisan referandumunda hangi belgelerle oy kullanabileceğini açıkladı.

YSK, internet sitesinden yaptığı açıklamada, vatandaşların 16 Nisan referandumunda hangi belgelerle oy kullanabileceğini açıkladı.

HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinde yer verilen açıklamada, son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (çipli kimlik kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde "haberlerin dolaştığı" ifade edildi.

Bu haberlerin asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Anayasa değişikliklerinin halk oylamasında seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler." ifadelerine yer verildi.

Akademik kadrolar için son ilanlar Resmi Gazete'de yayımlandı 30 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte o kararlar... Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu!
Sonraki Haber