Hangi yaşta ne yemeliyiz?

30'LU YAŞLARDA

30’lu yaşlarda (eğer hamileyseniz) günlük olarak yeşillikler yenmelidir. Lahana ve ıspanak gibi yeşil sebzelerin yanı sıra baklagiller, portakal ve yemişler, hamileliğin ilk 8 haftasında bebeğin sinir sistemini geliştiren B vitaminini içerirler. Ayrıca bu yaşlardaki hamile kadınlara günlük 400 mikrogram folik asit takviyesi de önerilmektedir. 

GÜNEŞİN ZARARLARINA KARŞI NELER YEMEMİZ GEREKİYOR?

30’lu yaşlarda, haftada üç defa ise yaşlanma karşıtı olarak badem tüketilmelidir. Güneş, cildimize zarar verir ve kırışıklıklara zemin hazırlar. Kabuklu yemişler ve tohumlar, cildimiz ve vücudumuzdaki genel 'oksidatif' hasarla savaşan E vitaminini içermektedir. Avokado, kepekli tahıllar ve ıspanak yaşlanmayı önleyen vitamini barındırır.

Haftada bir defa ise iyi uyku çekebilmek için kafeinsiz kahve çay tüketilmelidir. Haftada bir kez, vücudunuzu kafeinden uzak tutun. Kafein, sinir sistemini uyarır ve sekiz saate kadar uykunuzu bozabilir. Daha sağlıklı bir uyku düzenize girmek için haftada bir gün kafeinsiz kahve ve çay tüketin.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı