Hangi yaşta ne yemeliyiz?

40'LI YAŞLARDA

40’lı yaşlarda günlük olarak enerjiyi dengelemek için karbonhidrat tüketilmelidir. Yulaf lapası, makarna, tatlı patates, pide, meyve ve sebzeler enerjiyi dengeleyen ve yavaş salınan karbonhidratlardır.

MENOPOZLA MÜCADELEDE YENMESİ GEREKENLER

Haftada üç defa ise menopozla mücadele için bitki östrojenleri tüketilmelidir. Soya, baklagiller ve kepekli tahıllar, uzmanların östrojen etkisi veren ve kadınları menopozdan kurtarmaya yardımcı olabileceğini öne sürdüğü bitki östrojenleridir.

Haftada bir kez de kemik sağlığı için K vitamini tüketilmelidir. K vitamini;  lahana turşusu, kefir, yoğurt, yağsız kırmızı et ve süt ürünlerinde vardır. K vitamini tüketmek, kırklı yaşlarımıza geldiğimizde zayıflama ve kırılmaya daha yatkın hale gelen kemikler için hayati önem taşımaktadır.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı