Hangi yaşta ne yemeliyiz?

70'Lİ YAŞLAR VE SONRASINDA

70’li veya sonraki yaşlarda günlük olarak stresi ve kafa karışıklığını azaltan yiyecekler tüketilmelidir. Yaşlandıkça susama mekanizmamız iyi çalışmaz. Bu da bizi susuz kalma riskiyle karşı karşıya bırakır. Düşük sıvı alımı strese, kafa karışıklığına ve yorgunluğa neden olabilir. Gün boyunca süt, çay, kahve, meyve suyu ve su gibi içecekler tüketmek önemlidir. Süt ve bitki sütleri, kemik sağlığını koruyan K vitamini barındırırlar.  

Haftada üç kez de kalp sağlığı için sağlıklı yağlar tüketilmelidir. Zeytin yağı ve kolza yağı yemeklerde ve salatalarda kullanılmalıdır. Bu yağlar, kalbe iyi gelirler ve kalorileri yüksektir. İştah azalmasına karşı olarak iyi sağlıklı yağlar tüketilmelidir.

Haftada bir defa da işitme sistemini korumak için uskumru tüketilmelidir. D vitamini açısından zengin gıdaları tüketmek, vücudumuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olmak için çok önemlidir. 

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın" Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Kerem Aktürkoğlu, şova Şampiyonlar Ligi'nde de devam etti!