Harbiye Açıkhava'da kimler konser verecek? İşte konser programı...

Harbiye Açıkhava konserleri vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte açık hava konserleri herkes tarafından büyük ilgi ile takip ediliyor. Peki Harbiye Açıkhava konserlerinde hangi sanatçılar konser verecek? Detaylar haberimizde...

Harbiye Açıkhava konserlerinde hangi sanatçıların konserleri var? Açıkhava konserleri yaz ayalarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Pek çok sanatçının konser verdiği Harbiye Açıkhava'ya hangi sanatçıların geleceği ise merak konusu. Harbiye Açıkhava konserlerinde hangi sanatçılar yer alacak? Merak edilen soruların cevapları detayları haberimizde...

Atlantis organizasyonuyla düzenlenen İstikbal Harbiye Açıkhava Konserleri, ağustos ayında müzikseverlerle buluşacak.
Atlantis organizasyonuyla düzenlenen "İstikbal Harbiye Açıkhava Konserleri programının açılışı 2 Ağustos'ta Kenan Doğulu konseri ile başlayacak.

Program kapsamında 3 Ağustos'ta Mark Eliyahu, 4 Ağustos'da Athena, 5 Ağustos'da İranlı ünlü sanatçı Mohsen Namjoo sahne alacak.

Ağustos ayının ikinci haftasında ise 6 Ağustos'ta "Yoldan Çıkan Oyun", adlı tiyatro oyunu ilk kez Açıkhava Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Oyunda, Sarp Apak, Öner Erkan, Defne Koldaş, Pelin Ermiş, Haki Biçici, Baran Güler, Kubilay, Çamlıdağ, Gökçen Gökçebağ rol alıyor.

Programda ayrıca 7 Ağustos'ta Mehmet Ergen'in yönetiminde Zorlu PSM Prodüksiyonu ile "Damdaki Kemancı" adlı müzikal sahnelenecek.

Şarkıcı Edis 8 Ağustos'ta, MFÖ 9 Ağustos'ta, Teoman 10 Ağustos'ta, Şebnem Ferah 11 Ağustos'ta, Yalın 12 Ağustos'ta, Ferhat Göçer ise 15 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sevenleriyle bir araya gelecek.

 CEMİL TOPUZLU AÇIKHAVA TİYATROSU

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu (ya da eski adıyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu) İstanbul, Harbiye semtinde, Dolmabahçe Vadisi'nde, İstanbul Hilton Oteli'yle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın yanında yer alan açık tiyatro, konser ve gösteri mekanı.

Şehircilik uzmanı Henri Prost'un, 1930'larda İstanbul'un için hazırladığı imar planında yer aldı. Tiyatronun planı Nihat Yücel ve Nahit Uysal tarafından yapıldı. Temeli Temmuz 1946'da Lütfi Kırdar'ın İstanbul valisi ve belediye başkanı olduğu dönemde atılmıştır. Cephe kaplamaları için küfeki ve Uzunköprü taşı karıştırılarak renk nüansi sağlandı, döşemeleri Uzunköprü taşından yapıldı. 9 Ağustos 1947'deki açılış törenine rağmen, son şeklini, Ankara Devlet Konservatuvarı yönetmenlerinden Carl Ebert'in sahne tekniğine uygun değişiklikler yapılmasıyla aldı. Tüm noksanları ancak 1950'de tamamlanabildi. Bu ilavelerle maliyeti 900,000 TL'yi buldu. Açıkhava Tiyatrosu'nda oynanan ilk eser Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sergilediği Sofokles'in Kral Oidipus adlı trajedisidir. 1958'de, İstanbul'un eski belediye başkanlarından Cemil Topuzlu'nun adı verilmiştir.

Açıkhava Tiyatrosu'nda, Amfitiyatrolarda olduğu gibi, düz bir sahneye bakan yarım daire biçiminde merdiven basamaklar halinde, seyirci oturma yerleri ya da gradenler yükselir. 30 kişilik protokol locası, 3,972 kişilik seyirci yeri, 80 kişilik orkestra yeri ve gradenlerin ortasında, sinema filmi veya dia gösterildiğinde kullanılan projeksiyon yeri vardır. Sahne 200-300 figüranın serbest olarak hareket edebileceği kadar geniş tutulmuştur.Geçit ve kapılar sahnenin birden boşaltılmasına uygun şekilde yapılmıştır.

Sahne adından da anlaşılacağı gibi aslında tiyatro alanıyken, daha çok konserler düzenlenmektedir.

Türkiye tetikte! "Şakası yok, zamanlama meselesi" Almanya'da kaybolan Kütahyalı imamdan acı haber Plastik poşete zam yolda!
Sonraki Haber