Hayatını kaybeden DJ Hasan Köseoğlu kimdir?

Muğla'nın Bodrum ilçesinde merdivenlerden düşerek başını zemine çarparak ağır yaralanan, akademisyen Baskın Oran'ın oğlu olan DJ Hasan Köseoğlu yaşamını yitirdi. Köseoğlu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Öte yandan, Bodrum Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, olayın yaşandığı yerde inceleme yaptı.Paşatarlası Caddesi'nde ikamet eden Köseoğlu, 22 Ekim'de evinin merdivenlerinde hareketsiz yattığını fark eden yakınları tarafından çağrılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılmış, Hasan Köseoğlu'nun beyin kanaması geçirdiği belirlenmişti. Bodrum'daki bazı gece kulüplerinde DJ'lik yapan Köseoğlu'nun, akademisyen ve siyasetçi Baskın Oran'ın üvey oğlu olduğu belirtilmişti. Peki, Hasan Köseoğlu kimdir, kaç yaşındadır ve neden ölmüştür? Baskın Oran kimdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

AA'nın haberine göre, yaralı olarak Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılan 43 yaşındaki Hasan Köseoğlu, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Köseoğlu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Öte yandan, Bodrum Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, olayın yaşandığı yerde inceleme yaptı. Paşatarlası Caddesi'nde ikamet eden Köseoğlu, 22 Ekim'de evinin merdivenlerinde hareketsiz yattığını fark eden yakınları tarafından çağrılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılmış, Hasan Köseoğlu'nun beyin kanaması geçirdiği belirlenmişti. Peki, Hasan Köseoğlu kimdir, kaç yaşındadır ve neden ölmüştür? Baskın Oran kimdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

HASAN KÖSEOĞLU KİMDİR?

Hasan Köseoğlu, akademisyen, siyasetçi ve yazar Baskın Oran’ın üvey oğludur.

1975 yılında doğan Köseoğlu, Bodrum’da Kumbahçe Mahallesi’nde yaşamaktadır.

22 Ekim Pazar günü sabaha karşı Kumbahçe Mahallesi’ndeki evinde merdivenleri çıkarken düşüp başını çarpan DJ Hasan Köseoğlu ağır yaralanmıştı.

Annesi tarafından merdivenlerde hareketsiz halde bulunan Hasan Köseoğlu, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi alınmıştı.

DÜN GECE HAYATINI KAYBETTİ

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Köseoğlu ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınmıştı.17 gün boyunca yoğum bakımda kalan Köseoğlu dün gece hayatını kaybetti. Köseoğlu ünlü televizyoncu Okan Bayülgen’in Bodrum’da işlettiği mekanında da zaman zaman DJ’lik yapıyordu.

Hasan Köseoğlu’nun, akademisyen ve siyasetçi Baskın Oran’ın üvey oğlu olduğu öğrenilmişti.

BİRCE AKALAY VEFATINI BÖYLE DUYURDU

42 yaşındaki Köseoğlu’nun yakın arkadaşı Birce Akalay sosyal medya hesabından onunla birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı ve Hasan Köseoğlu’nun vefatını şu sözlerle duyurdu:

Aklım, kalbim darmaduman bu sabah. Senin bu sessiz gidişin, tıpkı kendin gibi, bu boktan düzene tokat gibi… Güle güle git dostum,kardeşim. Güzel müzikler çalsın yolunda sana ve Ege maviliğinde pembe beyaz begonvil dalları tutsun elinden. Geçtiğin eşikten biz de geçip yanına geleceğiz bir gün Hasan’ım… Gençliğim, en güzel yıllarım, 4 omzumdan biri, canım Hasan’ım… Derin, büyük bir boşluk oldu şimdi sen gidince… Kalp ağrısı mıh gibi… Hep gülen gözlerin solmadan gidişin tek tesellim. Yakışıklım. Sonsuzsun şimdi… Hasan, seni çok özleyeceğim, çok özleyeceğiz… Işıklarla uyu.”

BASKIN ORAN KİMDİR?

Baskın Oran, 26 Temmuz 1945 tarihinde İzmir’de doğmuştur. İlkokuldan sonra 1956-1960 arasında İzmir Alsancak’taki Saint Joseph Fransız Orta Okulunda, 1960-1963 yılları arası da İzmir Atatürk Lisesinde okudu. 1963-64 yılında, Lise son sınıfı burslu olarak ABD San Francisco’da San Gabriel High School’da okumuştur. 1964-1968 yılları arasında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye)’de lisans eğitimini tamamladı. 1969-1974 yılları arasında da aynı okulda doktorasını yaptı. 1974-75 yılında Doktora sonrası Cenevre’de uluslararası azınlıklar üzerine çalışma yaptı.

1969 yılında Mülkiye’de Uluslararası İlişkiler asistanı olarak göreve başladı. Çalışma alanı milliyetçilik, azınlıklar, Türk dış politikası ve din-devlet ilişkileridir.

6 Kasım 1982’de, YÖK tarafından görevden uzaklaştırıldı. 20 Temmuz 1983’te Ankara İdare Mahkemesi tarafından görevine iade edildiği gün, 12 Eylül askerî yönetimi tarafından 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu uyarınca görevden alındı. Danıştay Genel Kurulu kararıyla Ekim 1990’da SBF’deki görevine döndü. 1991’de doçent, 1997’de profesör oldu. 1994-95 yılları arasında bir yıl Dokuz Eylül Ünietim üyesi olarak görev yaptı.

Uluslararası İlişkiler anabilim dalı başkanlığından 2006’da kendi isteğiyle erken emekli oldu.

Ömer Çelik: İnsanlık adına verilmiş bir karar Narin Güran cinayetinde flaş gelişme! Avrasya Tüneli trafiğe kapatıldı
Sonraki Haber